Tramlijn 5 blijft toch rijden

De toekomst van tramlijn 5 lijkt een knipperlicht te blijven. Na het laatste bericht dat de Amsterdamse wethouder Mark van der Horst de lijnt naar Amstelveen wilde stoppen, heeft die nu een compromis met zijn Amstelveense college Regouin bereikt. De tram blijkft tot 2015 rijden. Dan wordt Amstelveen op de Noord-Zuidlijn aangesloten. Amsterdam wilde in verband met de werkzaamheden aan de Zuidas de ritten naar Amstelveen in 2007 staken. Fel protest van alle kanten, inclusief de gemeente Amstelveen, was het gevolg. Van der Horst leek overstag te zijn gegaan, maar vorige maand kwam het nieuws dat de gedachte omleiding door Buitenveldert niet uitgevoerd kon worden.

Lees ook:Leegstand kantoren 40 procent gestegen
Lees ook:Is de kerk klaar voor volgende 50 jaar?
Lees ook:Weer Kerstborrel OA bij Co van der Horst
Lees ook:Politiek café ChristenUnie in Bovenkerk
Lees ook:Strijd om tramlijn 5 duurt voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.