Strijd om tramlijn 5 duurt voort

Tegen de vurige wens van de Amstelveense gemeenteraad in blijft Amsterdam bij het plan die in 2007 niet verder dan tot het World Trade Center (WTC) te laten lopen. B en W van Amstelveen pleiten in een brief aan het Amsterdamse college voor instandhouding van de lijn. Wethouder Van der Horst van Amsterdam (vervoer) voelt daar niets voor, blijkt uit een notitie. Die wil de lijn bij station Zuid afbreken. De Amstelveense gemeenteraad vindt dat lijn 5 in elk geval moet blijven tot de Noord-Zuiidlijn er is. Dat gaat nog jaren duren. In elk gevalm tot 2012 en – naar men vreest op het raadhuis – mogelijk tot 2018. Meer

Vervoerswethouder Paul Regouin van Amstelveen hoopt dat alle fracties in de gemeenteraad hun Amsterdamse partijgenoten in de raad zullen blijven aandringen op behoud van de lijn op Amstelveens grondgebied. Amstelveen wil dat lijn 5 gaat rijden via de Beethovenstraat, als uitwijken nodig is wegens de werkzaamheden aan de Zuidas. Maar dat alternatief kost volgens Amsterdam teveel geld (tien miljoen euro).

Lees ook:Opnieuw onzekerheid over tramlijn 5
Lees ook:SP: ‘Hele raad moet in actie komen voor halte Gondel’
Lees ook:PvdA: B&W hebben financiƫn niet op orde
Lees ook:Lijn 65 verdwijnt, 66 wordt 166
Lees ook:Strijd om crematorium Zorgvlied duurt voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.