Inwoners gezocht voor kunstwerk op Stadsplein

Onder leiding van kunstenares Stephanie Rhode, die al huisjes in allerlei vormen maakte, komt er – zoals eerder gemeld – zaterdag 17 juni op het Stadsplein weer een huisjes-kunstwerk. Daarmee viert Amstelveen de jubilea van de stedenbanden met Berlijn Tempelhof-Schöneberg (Duitsland) en Villa El Salvador (Peru).

Het wordt gemaakt door inwoners en is maar tijdelijk. Hoewel zich al wat creatievelingen hebben gemeld, kunnen er nog veel meer bij, vindt de kunstenares.

Het kunstwerk gaat bestaan uit zeven huizen die met elkaar een labyrint vormen, waar voorbijgangers doorheen kunnen lopen, meldt Rhode. “Bloemen en planten geven een kleurrijk patroon aan het labyrint. Centraal staat een huis dat gevuld wordt met rozenblaadjes. Daarnaast creëren we een lichtpatroon dat de duur van stedenbanden weerspiegelt. Het idee achter het labyrint is samen de weg te maken, ervaringen, cultuur en plezier met elkaar te delen en daarmee elkaar beter te begrijpen.”

Degenen die meedoen, wachten talrijke activiteiten, zoals opbouwen van het kunstwerk, uitleg geven aan voorbijgangers, opbouwen lichtceremonie in de avond en afbouwen op zondagochtend. Iedereen kan meedoen. Werkzaamheden worden afgestemd op leeftijd, wensen en fysieke mogelijkheden.

Aanmelden kan via de website www.mensenmakenamstelveen.nl/labyrint. Daar staat ook meer informatie over de werkzaamheden. Op www.stephanierhode.nl is te zien welke vergelijkbare kunstprojecten zij eerder heeft gedaan.

Het project maakt deel uit van de campagne Mensen maken Amstelveen, waarin burgemeester Van ’t Veld Amstelveners oproept gezamenlijk activiteiten te ontplooien, om daarmee een beweging op gang te krijgen die laat zien hoe men met elkaar een bijdrage kan leveren aan de stad.

 

 

 

 

Lees ook:Huisjes als tijdelijke kunst voor stedenbanden
Lees ook:Stephanie Rhode gaat kunsttuin Cobra harken
Lees ook:Kunstproject Stadsplein bij jubileum stedebanden
Lees ook:Kunstwerk bij Raadhuis wegens stedenband VES
Lees ook:Amstelveens Stadsplein in Berlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.