Weekmarkt moet wijken voor Kerstmarkt

Foto: amstelveenweb.com

In verband met de kerstmarkt op het Stadsplein verhuist de wekelijkse markt die daar altijd op vrijdag wordt gehouden een maand lang naar het Handelsplein. Marktkooplieden vrezen daardoor toch een deel van hun omzet te verliezen, omdat vaste klanten opeens niet meet weten waar zij tussen de 220 kramen moeten zoeken.

Maar de gemeenteraad wil nu eenmaal een bruisend Stadsplein, wat nog nooit is gelukt, dus een van de beste weekmarkten van het land – zo ongeveer het enige regelmatige evenement – wordt van vrijdag 25 november af verzocht op te krassen. Er komt nog wel een krant met een plattegrond, zodat men uit kan puzzelen waar de favoriete kramen staan

 

Lees ook:Nieuwe plattegrond van Amstelveen
Lees ook:Weer platenbeurs op Stadsplein
Lees ook:Boeken- en antiekmarkt in Stadshart
Lees ook:Ministerraad akkoord met Van ‘t Veld
Lees ook:Egelopvang wint prijs op vrijwillersmarkt

12 reacties op “Weekmarkt moet wijken voor Kerstmarkt

 1. Frank Bikker

  Een gewone markt brengt zeker geen leven in de brouwerij. Daarom maar verbannen naar een uithoek. Op,vrijdag zijn de bussen die richting Stadshart gaan altijd veel voller. Alsof een gewone markt geen economische activiteit is. Ik denk dat de Hema er ook niet mee gebaat is als 10 keer per jaar ergens anders zit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  Keine Experimenten, Adenhauer zei het al, lang geleden. De Kerstmarkt wordt natuurlijk een flop.

  We gaan op zoek naar onze vaste marktkooplieden!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tante Ria

  Die andere plaats maakt het marktbezoek een stuk spannender. Al zoekend komt men dan kramen tegen die men anders nooit ziet. En misschien daardoor ook klandizie krijgen.

  Iets met nadeel en voordeel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   De vertegenwoordiger van de markt heeft de gemeente in het verleden laten weten dat zij niet blij zijn met het veelvuldig verplaatsen van de markt en dat zij baat hebben bij een vaste plaats. De aanwezige horeca rondom de oude plaats zal er ook niet blij mee zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Jasja

  We zijn vandaag naar de zgn kerstmarkt geweest, wat een flop!!! Kerstsfeer kon ik nergens in terug vinden, wmb heeft de reguliere markt veel meer te bieden. Ik ga wel weer naar het stadsplein als de vertrouwde markt weer staat waar deze thuis hoort.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  De ‘Winter Village’ is voornamelijk leuk dankzij die grote ijsbaan en de open ‘wintersportbar’ ernaast. Het Stadsplein was echter in de feestelijke decembermaand een kale, lege en sfeerloze bedoening gebleven als er alleen de reguliere vrijdagmarkt was geweest. Er moest dus iets gebeuren. Het is inderdaad jammer dat de markt daarvoor wéér moest verhuizen.

  Het feit dat het Handelsplein kennelijk ongeschikt wordt gevonden voor een Kerstmarkt, zegt genoeg over de totale mislukking van ook die openbare ruimte.

  Twee grote mislukte pleinen op 300 meter van elkaar in het centrum van de stad..

  Het wordt hoog tijd dat het gemeentebestuur als geheel (dus inclusief de gemeenteraad en de ambtenaren) haar verantwoordelijkheid gaat nemen voor het Stadshart. Dit kan duidelijk niet langer worden overgelaten aan één wethouder die de aankleding, herinrichting, optimalisering en uitbreiding van het Stadshart op allerlei manieren frustreert. De komende verkiezingen zijn geen garantie dat het daarna beter zal worden.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  Heeft verder niemand een mening hierover? Wat vindt men van dat Handelsplein? Dat is toch 3x niks? Het gemeentehuis had daar moeten staan ipv aan De Poel.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Frank

  In principe met je eens, maar zolang huidige stadhuis nog voldoet, lijkt het me zonde van het geld. Ik zou het stadhuis eigenlijk liever zien op de plaats van Venstra ,de bibliotheek en de voormalige kunstuitleen. De bibliotheek kan dan ook opgedeeld worden in 2 of 3 wijkbibliotheken met een wisselende collectie, zodat ie basisschoolleerlingen en ouderen meer kan bedienen. Men kan daar dan tevens de openingstijden op aanpassen. Rvw je verzint allemaal leuke plannetjes, maar vergeet 1 ding ; er is te weinig geld en dan moet je prioriteiten stellen en zoals je weet liggen mijn prioriteiten elders.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Frank

  Overigens ben ik geen lid meer van de bibliotheek sinds ze uit Middenhoven zijn weggegaan en dat geldt voor velen van mijn buurtgenoten . Men vindt het gewoon te veel gedoe . Je moet met de fiets of je bent direct parkeergeld of ov geld kwijt, want een heleboel mensen komen maar erg weinig op het Stadshart.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Robert van Waning

  De gemeente heeft jarenlang ‘garantie’ betaald voor de leegstand van het nieuwe kantorengebouw aan het Handelsplein. Heeft iemand enig idee hoe veel geld dat bij elkaar heeft gekost?

  Met dat geld had de verhuizing van het gemeentehuis van De Poel naar het centrum (waar een gemeentehuis hoort te staan) kunnen worden betaald.

  Maar nee, bestuurders, raadsleden en ambtenaren hielden die idyllische locatie liever voor zichzelf dan het op te offeren aan een bestemming waar veel meer mensen er plezier van zouden kunnen hebben, zoals een hotel annex congrescentrum met restaurants, bars en terrassen. Makelaar Brockhoff had dat vele jaren geleden ook geopperd.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Robert van Waning

  Frank, in werkelijkheid wordt het winkelcentrum Stadshart druk bezocht, is de parkeergarage bijna altijd vol, barst het er van de geparkeerde fietsen en scooters en rijden bussen met bezoekers af en aan. Het Stadshart is in ieder geval een stuk fraaier, sfeervoller en gezelliger dan het Gelderlandplein en Hoofddorp.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Ze hebben het geraamde aantal bezoekers nog nooit gehaald in de bijna 20 jaar dat het bestaat.
   Geen wonder dat er veel bussen komen. Er staat daar zoiets als een busstation. Dat was al in de tijd van.plein 1960, dus niets nieuws.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.