‘Kasteel-etalages’ bij Bijenkorf

Met het jaarthema ‘Castle of Dreams’ in het achterhoofd heeft de Bijenkorf donderdag de etalages omgetoverd voor de feestmaanden. Met decorstukken, ambacht en nieuwe 3D-technieken, geïnspireerd op een fantasierijke tijd van koning en koningin in een magisch kasteel.

De Bijenkorf zegt het publiek te wille meenemen in een wondere wereld van ‘genieten van familie, vrienden, overdadige feesten en mooie cadeaus’. Elke etalage is bedoeld als een klein theater, waarin bijzondere verhalen worden verteld. Van de Kamer van de Koning tot de Schatkamer, van de Danszaal tot de Koninklijke eetzaal.

Sandra Charmant (Store Manager Amstelveen): “Als de Bijenkorf willen we graag het feestseizoen voor iedereen bijzonder maken. Mooie etalages dragen bij aan de feeststemming. Ons visual team heeft er hard aan gewerkt en wij vinden het dan ook heel leuk om van de onthulling een speciaal moment te maken samen met onze klanten.”

 

 

 

Lees ook:Nu ook app ‘VerhalenBieb’ bij bibliotheek
Lees ook:Kleur- en tekenwedstrijd bij Venstra
Lees ook:Sprookjesachtig weekend in Poppentheater
Lees ook:Eigenaar Stadshart wil congrescentrum kopen
Lees ook:Eerste niet Amsterdamse car2go hub in Stadshart

20 reacties op “‘Kasteel-etalages’ bij Bijenkorf

 1. Gerben

  Compliment! Neem de begane grond van het voormalige Congrescentrum volgend jaar ook mee. In de overige parties van de ruimte kan gewoond.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Slimpie

   Helemaal mee eens. Luxe appartementen en elders in de gemeente wat soc woningbouw voor ten eerste mensen die in de gemeente werkzaam zijn. Scheelt ook weer mobiliteit en aftrek van belasting en winst voor het milieu. Hoe weinig ook.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Nu nog die scooters weghalen die altijd pal voor de mooie etalages van de Bijenkorf geparkeerd staan. Zonde van al die moeite, kosten en creativiteit.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Slimpie

   Ik was op een doordeweekse dag in WC. Erg rustig. Alles stond nog vol met fietsen voor jouw deur. De gemeente heeft ook geen genoeg stallingsmogelijkheden gefaciliteerd . Jij gaat niet jouw dure scooter of brommer uit het zicht zetten. Wordt ie gelijk geriipt of gestolen. Dus niet alleen vanuit je eigen straatje redeneren rvw.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Mijn straatje? Ik heb die etalages niet ontworpen, ingericht en betaald. Ik ben voor mijn inkomsten ook niet afhankelijk van het effect van die etalages op het publiek.

  Ik hoor bij wel bij de talrijke mensen die genieten van mooie etalages en die het jammer vinden dat hun aanblik wordt bedorven door scooters en fietsen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Gerben

  Ach, je woont in het stadshart. Met alle luxe erbij. Wat scooters en fietsen, soi. Zeur niet.

  Je zal maar permanent razend verkeer voorbij zien en horen gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  Gerben, het gaat hier over de mooie etalages van de Bijenkorf. Daaraan wordt veel creativiteit, geld en moeite besteed. Dat is een verfraaiing van het Stadshart waar veel mensen van genieten.

  Ik vind het jammer dat er scooters en fietsen pal voor die etalages worden gezet. Dat is geen gezeur maar een mening. Ga jij nu ook al meedoen met het schimpen op wat ik vind? Typisch groepsgedrag: Meehuilen met de wolven in het bos.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Gerben

  Creativiteit, moeite en geld ook besteed aan scooters en fietsen. Ze kunnen er niet ondergronds. Beneden in het voormalige congrescentum is dat een optie?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Gerben, ik had gehoopt dat het mislukte congrescentrum zou worden omgetoverd tot een fietspaleis met verkoop, reparatie en stalling.

   Onder C&A komt misschien wel een grote fietsenstalling als de plannen van UR voor de Rembrandtpassage (hopelijk) doorgaan. Aan de zuidkant van het Stadsplein is helaas nog geen oplossing voor de fietsen in zicht.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  Etalages bevinden zich op de plaatsen die daarvoor bedoeld zijn, zij zijn aantrekkelijk en zij hinderen niemand.

  Dit geldt niet voor de overal in het Stadshart slordig geparkeerde fietsen en scooters, zelfs pal voor al die mooie etalages waaraan zoveel creativiteit, moeite en geld wordt besteed.

  Hieraan kan je zien waartoe ontspoord neoliberalisme kan leiden als je de handhaving van democratische regels overlaat aan een VVD-er.

  Waarom kunnen de veelal jeugdige scooterrijders niet gewoon het laatste stuk naar de winkels lopen, net als de bezoekers die met auto of bus naar het winkelcentrum Stadshart komen?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Tinus Trekveer

  Toch knap dat er zoveel mensen (zie foto) voor die etalage kunnen staan met al die geparkeerde scooters/fietsen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Robert van Waning

  Denk je nu heus dat er scooters en fietsen voor de etalages staan als bobo’s en pers zijn uitgenodigd voor de feestelijke onthulling ervan?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tinus Trekveer

   Dus die zijn allemaal verwijderd door de handhavers?

   Ik zie trouwens geen bobo’s en pers op die foto. Alleen maar mensen die niet door enige obstructie gehinderd worden.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Tinus, Gerben en Slimpie, hebben jullie de foto’s van de ‘Feestelijke Etalages’ van de Bijenkorf al bekeken op http://wp.me/p1mUd8-1FgH ?

   Ik heb zojuist twee nieuwe foto’s toegevoegd en ben benieuwd naar jullie commentaar.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Simon Slagpin

  Ik zie geen bal, want ik meet slechts 1,35 m! Dat vind ik pas discriminatie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Simon Sluispier

   Bij hypermoderne, vlotte kleding hoort toch ook een hypermodern vlot scooterpark? Ik zie het probleem niet zo. Ze rijden nog zuiniger dan een Micraatje , je neemt je vrouw ook gemakkelijk achterop en met wat mazzel hebben ze ook nog van die golfkarretjes waar je clubs in kunt doen Die kun je er achteraan aanhangen. Kost veel minder benzine , dus je bent ook nog milieubewust bezig. Zo geef tenminste het goede voorbeeld, Robert!

     /   Beantwoorden  / 
 11. Tinus Trekveer

  Dat is lachen met die rvw, die foto’s zijn van maanden geleden. De domme man begrijpt niet dat als je een foto maakt er een time stamp inzit.

  Ga maar leer bij de Joop reageren. Of ben je daar ook al weggejaagd?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Die foto’s van de Kasteel-etalages zijn volgens jou dus al maanden oud? Domme man..

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.