VVD: GroenLinks moet eerst tot 10 tellen

Inza Gast

Kon niet uitblijven natuurlijk. Dat wethouder Raat tegen Dichtbij zei sloop van woningen in de Schildersbuurt ‘onbespreekbaar’ te vinden, was voor GroenLinks bestuurlijk vreemd en voor zijn partij, de VVD , juist verhelderend. De VVD laat weten blij te zijn met Raats woorden. 

Rodamco als belangrijke partner.  Gast: “Nou probeert de wethouder duidelijkheid te scheppen over het Stadshart, is het weer niet goed. Dit geeft juist aan dat als Unibail ambitie heeft er nog vele mogelijkheden liggen om een fantastisch Stadshart te realiseren.”

In het interview met Dichtbij meldt wethouder Raat dat het oude plan om het Stadshart uit te breiden ten koste van een groot deel van de Schildersbuurt onbespreekbaar is. Maar hij geeft daarnaast aan met Unibail weer in gesprek te zijn en met hen mee te willen denken over de vele mogelijkheden van uitbreiding rondom het Stadshart, zegt Gast.

“Hij zegt de kant van V&D als reeële optie te beschouwen, maar ook de omgeving van het busstation is bespreekbaar. De VVD is blij dat het college weer om de tafel zit met Unibail en de economische kansen en vooruitgang voor Amstelveen niet uit het oog verliest. Het lijkt er sterk op dat de reactie van GroenLinks een eerste poging is om het beleid van het college te ondermijnen. Het zou GroenLinks staan als ze bij dit soort belangrijke onderwerpen voor de stad het algemeen belang voor Amstelveen steunt, in plaats van de feiten anders voor te stellen om oppositie te voeren. Voor een volgende keer misschien beter voor GroenLinks om eerst tot tien te tellen.”

Lees ook:GroenLinks: ‘Raat als olifant door Schildersbuurt’
Lees ook:‘GroenLinks: ‘Unibail moet stoppen met Schilderswijk’
Lees ook:Raat over Stadshart: ‘Wij gaan voor inhoud’
Lees ook:Vergunning verbouwing gevraagd voor V&D-pand
Lees ook:Nieuw plan Stadshart start met ‘leeg papier’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.