AV tweede beste van grote markten

In de categorie ‘grote markten’ is die op het Stadsplein tweede geworden. Op de eerste plaats in de verkiezing ‘Beste markt van Nederland’ eindigde in die categorie Maastricht. De Amstelveense weekmarkt is ten opzichte van vorig jaar twee plaatsen gestegen.  De dinsdag gehouden verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Doel is verdere professionalisering, zodat consumenten in de toekomst naar de markten blijven komen. Deventer heeft de beste van de middelgrote en Olst die van de kleine markten.

Vrijdag gaat wethouder Jan-Willem Groot van Economische Zaken om 14.00 uur namens de gemeente de marktondernemers feliciteren. De bezoekers van de markt krijgen gratis koffie en stroopwafels.

Aandachtspunten voor de beoordelingen waren onder meer basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. Van de Amstelveense weekmarkt werden onder meer de sterke regiofunctie, de mooie locatie en bevlogen ondernemers als sterke punten genoemd. .

“Een fantastische prestatie van de ondernemers en de marktcommissie”, zegt Groot. “We gaan er alles aan doen om deze stijgende lijn vast te houden. We mikken bij de volgende verkiezing op de eerste plaats.”

 

 

Lees ook:Markts Stadsplein genomineerd voor ‘Beste van Nederland’
Lees ook:A’veen: derde plek schone winkelcentra
Lees ook:Stoffenkoopman De Vries 50 jaar op weekmarkt
Lees ook:Kinderen kiezen ‘Surprise’ en ‘Red mijn hond’ als beste boeken
Lees ook:Verkiezing A’veense Ondernemer van het jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.