Informatieavond over nieuwe plannen Stadshart

Bewoners van het Stadshart hebben van de gemeente een uitnodiging ontvangen voor een informatieavond over de stand van zaken rond de plannen voor uitbreiding van het winkelcentrum. B&W denken daar samen met hen te bepalen hoe zij bij het verdere proces voor vernieuwing betrokken kunnen worden en er een bijdrage aan leveren. Het college denkt zelf aan een speciale website of een digitaal platform voor het Stadshart, waarop alle plannen en ontwikkelingen zijn te vinden, bewoners hun wensen en ideeën kwijt kunnen en het gesprek met gemeente en Stadsharteigenaar Unibail-Rodamco kan plaatsvinden.

Het college zegt dat in een brief aan de gemeenteraad, die na de trammelant rond eerdere op massaal verzet stuitende – en inmiddels van tafel zijnde – uitbreidingsplannen van Unibail aan B&W opdracht gaf de geschonden relatie met eigenaar en omwonenden te herstellen en transparanter te werk te gaan bij nieuwe plannen.

Kort voordat de veel deining veroorzakende voorstellen aan de raad werden voorgelegd, had die een visie voor uitbreiding en verfraaiing van het centrum vastgesteld. Daarbinnen willen B&W nu blijven. Dat is in tegenstelling tot wat de gevolgen van de plannen van Unibail zouden zijn (en waarvoor B&W voorstelden in principe toestemming te geven), zoals de sloop van zeventig woningen van niets vermoedende bewoners.

In de visie past uitbreiding van het winkelcentrum door bijvoorbeeld het Congrescentrum erbij te betrekken of toevoeging van het Buitenplein aan het Binnenhof. Ook willen B&W zoeken naar een alternatieve locatie voor een tweede bioscoop (Unibail dacht eerder aan die van de parkeergarage bij het busstation). Maar die en andere ideeën kunnen worden aangevuld met suggesties van bewoners, zegt het college. ‘Bewoners en belanghebbenden zullen worden betrokken bij relevante ontwikkelingen dienaangaande en bij het verderde verloop van het proces om tot een nieuw plan te komen’, schrijven B&W.

Met Unibail-Rodomca zijn zij naar hun zeggen in gesprek om het onderlinge vertrouwen te herstellen.

 

Lees ook:ChristenUnie: ‘VVD / D66 naïef over Stadshart’
Lees ook:Adviesbureau voor claims door heisa Stadshart
Lees ook:300 mensen bekeken plannen Stadshart
Lees ook:Raat: ‘Handen af van Schilderswijk’
Lees ook:Stadshart nog groter, woningen en politiebureau weg

Eén reactie op “Informatieavond over nieuwe plannen Stadshart

  1. frank bikker

    Wie zou niet huiverig worden van dit overleg.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.