Gemeente: Diwali is soort kerstfeest

Het Indiase Diwalifestival op het Stadsplein, ook wel ‘lichtjesfeest’ genoemd, trok zaterdag (10 oktober) veel publiek. Er waren veel mensen uit de Indiase gemeenschap uit de regio naar het plein gekomen. Het feest is gewijd aan de hindoe├»stische godin Laksmi. Wegens die religieuze achtergrond heeft de ChristenUnie inmiddels vragen aan B&W gesteld over de gemeentelijke betrokkenheid bij de organisatie van het evenement. Amstelveen en┬á Amsterdam werkten daarin samen met het bedrijfsleven. Volgens de gemeente, die na een eerste aankondiging niet meer over de godin rept, komt de culturele waarde van Diwali ongeveer overeen met het westerse Kerstfeest. Er waren op het pleinmuziek- en dansoptredens, workshops en Indiase culinaire traktaties. Met vuurwerk werd het afgesloten.

Lees ook:Diwali festival trok 10.000 bezoekers
Lees ook:Weer Diwalifeest op Stadsplein
Lees ook:ChristenUnie ontstemd over gemeentelijke steun hindoefeest op Stadsplein
Lees ook:Burgemeester Van Zanen bij start netwerkorganisatie Indiase expats
Lees ook:Feest voor Indiase godin op Stadsplein

2 reacties op “Gemeente: Diwali is soort kerstfeest

  1. Hans van der Liet

    Ik had dit meer verwacht onder de rubriek “Geestelijk leven”.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Chris

    Had inderdaad ook gekund.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.