VVD: Huur nieuwe turnhal te hoog

VVD-raadslid Rob Ellermeijer is bezorgd over de patstelling, die ontstond tussen het Sportbedrijf en de turnverenigingen FIT en ODIN wegens de huur die in een nieuwe hal wordt gevraagd. Ellermeijer stelt daarover vragen aan sportwethouder Peter Bot in de raadscommissie Burgers & Samenleving.

Binnenkort wordt door de gemeente de nieuwe turnhal met beweegbox geopend. Die biedt de turnverenigingen in Amstelveen een nieuwe accommodatie, zowel voor de wedstrijd- als recreatieve turnsport. Maar de huur die voor deze nieuwe accommodaties wordt gevraagd door het Sportbedrijf is te hoog voor de turnverenigingen. Hoewel FIT en ODIN willen fuseren, zodat de organisatorische en financiële lasten door meer schouders kunnen worden gedragen, is de gevraagde huur ongeveer het dubbele van wat kan worden betaald. En er is al een contributieverhoging van meer dan 10% doorgevoerd.

De turnverenigingen moeten vertrekken uit de huidige accommodaties, omdat die ruimten worden gesloopt ten behoeve van een andere bestemming. Op de plek van de gymzalen aan de Appellaan zullen woningen worden gebouwd, waarvoor wethouder Peter Bot maandag de eerste paal sloeg.

Ramp

Als Sportbedrijf , gemeente en turnverenigingen geen oplossing vinden voor dit probleem zullen de turnverenigingen dus geen accommodatie meer hebben en kunnen zij niet langer voortbestaan. “De nieuw gebouwde turnhal zal dan komende weken worden opgeleverd zonder dat daar een vereniging gebruik van zal maken”, zegt Ellermeijer. “Dat zou een financiële ramp voor de gemeente en het Sportbedrijf zijn, want sportaccommodaties worden niet gebouwd om leeg te staan.”

De VVD zegt het belangrijk te vinden dat de turnsport in Amstelveen behouden blijft en dat gezamenlijk een constructieve oplossing voor dit probleem gevonden moet worden.

 

Lees ook:Peter Bot wil turnconflict over huur oplossen
Lees ook:Huur sportaccommodatie 2,85 procent omhoog
Lees ook:Aanbouw Ben Goudsmithal
Lees ook:‘Beweegbox’ in nieuwe turnhal
Lees ook:VVD praat B&W na: ‘Sport kan goedkoper’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.