Hockey ster Maartje Plaumen bij Venstra

Eén van beste hockeysters ter wereld, Maartje Paumen, bezoekt zaterdag 9 december tussen twaalf uur en half twee boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein.

Oud Amstelvener Robèrt Misset, sportjournalist bij de Volkskrant en schrijver van meerderde sportboeken, schreef in samenwerking met Maartje Paumen de openhartige, prettig lezende biografie ‘Paumen, altijd tot het uiterste’.

Samen komen ze naar Amstelveen voor een handtekening en een ‘Selfie’. Toen Maartje Paumen in november 2016 bekendmaakte na twaalf jaar te stoppen bij Oranje, reageerde de Nederlandse hockeywereld geschokt. De aanvoerder en strafcornerspecialist gold als onbetwiste leider van de Nederlandse hockeyvrouwen.

Als het tijdens een wedstrijd even niet ging, keek iedereen naar haar. ‘Extreem’, zo omschrijft Paumen zichzelf. Ze ging tot het uiterste, maar voor alle successen betaalde ze een hoge prijs. Na de Olympische Spelen van 2012 zat ze erdoorheen. De druk die ze zichzelf oplegde bleek in combinatie met het stuklopen van de relatie met teamgenoot Carlien Dirkse van den Heuvel zelfs voor haar te veel.

Coming-out

In haar biografie vertelt Maartje Paumen openhartig hoe ze in Limburg begon als jonge linksback, over haar coming-out en hoe ze door haar winnaarsmentaliteit, mentale weerbaarheid en ongekende inzet crises overwon en de top bereikte.

Maartje Paumen (1985) is een van de beste hockeysters ter wereld. Ze won goud op de Olympische Spelen in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen), werd twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Met HC ’s-Hertogenbosch won ze tien keer de landstitel en negen keer de Europa Cup I. Ze kwam 235 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 195 keer. Ze is topscorer aller tijden op de Olympische Spelen, net als in Oranje, de Champions Trophy en de hoofdklasse.

 

Lees ook:Geen zwemstersnamen uit Hitlertijd voor nieuwe straten
Lees ook:Oympische Week gestart in Amstelveen
Lees ook:Scheng Scheijen over Diaghilev in bibliotheek
Lees ook:Lohuis beste directeur poppodia van Nederland
Lees ook:Boekpresentatie Monica Soeting bij Blankevoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.