Tennispark van gemeente naar vereniging

Foto: amstelveenweb.com

Met de overhandiging van een tot sleutel verbouwde tennisracket aan voorzitter Rein Willems van de Stichting Tenniscentrum Startbaan droeg sportwethouder Peter Bot (Burgerbelangen) vrijdag het tenniscomplex namens de gemeente symbolisch over aan de tennisvereniging. De stichting is voortgekomen uit die vereniging en draagt namens haar nu de verantwoordelijkheid voor de exploitatie.

Eerder hadden Rein Willems en de bestuursleden Cees van der Togt en Marc Borkink van die stichting al officieel voor die overdracht getekend bij Notariskantoor Brummelhuis in Amsterdam. Volgens Van der Togt, die de vele aanwezigen toesprak, heeft de overdracht – naar het voorbeeld van die aan de tennisvereniging op Overburg – nogal wat voeten in de aarde gehad. De raadsleden Jitze Bakker (ook Burgerbelangen) en Rob Ellermeijer stelden de gemeenteraad de overdracht voor. “Maar wat heeft het lang geduurd”, zei Van der Togt.

In de vereniging is een adviescommissie gevormd, waaruit de stichting voortkwam, en later een klankbordgroep. Volgens Bot heeft de zaak wel wat voeten in de aarde gehad omdat het in dit geval niet alleen om twaalf buitenbanen, maar ook om vijf binnenbanen en een biljartcentrum ging. De gemeente heeft volgens het bestuur van de stichting nog geld meegegeven voor achterstallig onderhoud.

Perikelen

“Ik zal niet snel de perikelen op de weg hierheen melden”, zei Van der Togt. “We hebben nu een feestje.” Er zijn volgens hem tot in den treure besprekingen geweest met de gemeente en het Sportbedrijf, waarbij ook wel van tegenwerking sprake was.

Bot wees er nog op dat men in Leiden al tien jaar bezig is met de overdracht van een sportcomplex. In dat licht valt twee jaar nog mee, zei hij. “Maar de geestdrift van de leden en het bestuur stelt ons gerust. Wij hopen dat deze uitstekende accommodatie er in resulteert dat de sportdeelname van Amstelveners nog groter wordt. “En we gaan nu zien of de vereniging het beter gaat runnen dan de gemeente”, zei hij lachend.

Beleid 

De gemeente zegt dat de overdracht in lijn is met haar doelstelling de betrokken van sportverenigingen en sporters bij hun accommodaties te bevorderen. Dat leidde dus eerder al tot overdracht van tennispark Overburg aan de daar gevestigde vereniging. Daarna ontstond ook een proces om Startbaan over te dragen. Op basis van het door LTC Startbaan opgestelde ondernemingsplan en cijfers uit de gemeentelijke exploitatie, ontwikkelden de raadsleden Bakker en Ellermeijer een initiatiefvoorstel. Zij en ook de wethouders Herbert Raat en Peter Bot werden hartelijk bedankt door de vereniging voor hun medewerking. Bot op de vraag waarom Raat bij het feest was: “Hij gaat over de financiën en daar hebben vrijwel alle gemeentelijke besluiten mee te maken.”

 

Lees ook:Gemeente draagt tenniscomplex Startbaan over
Lees ook:Tennispark Startbaan naar vereniging
Lees ook:Politiek achter overdracht tennispark Startbaan
Lees ook:Overeenkomst subsidie STAV aan AV Startbaan getekend
Lees ook:Bomgaars weg als ‘wijkvoorzitter’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.