Gemeente draagt tenniscomplex Startbaan over

Peter Bot

Formeel draagt sportwethouder Peter Bot (Burgerbelangen) vrijdag 24 november (16.30 uur) feestelijk namens de gemeente het tennis- en biljartcomplex aan de Startbaan over aan een uit Tennisvereniging LTC Startbaan voortgekomen Stichting. Dinsdag gebeurt dat al bij de notaris. De wethouder voert een besluit van de gemeenteraad uit waarvoor de raadsleden Rob Ellermeijer en Jitze Bakker, respectievelijk van de coalitiepartijen VVD en Burgerbelangen, het initiatief namen.

De gemeente zegt dat de overdracht in lijn is met haar doelstelling de betrokken van sportverenigingen en sporters bij hun accommodaties te bevorderen. Dat heeft eerder al geleid tot overdracht van tennispark Overburg aan de daar gevestigde vereniging. Daarna ontstond ook een proces om Startbaan over te dragen. Dat kreeg een impuls door het initiatief van Ellermeijer en Bakker. Op basis van het door LTC Startbaan opgestelde ondernemingsplan en cijfers uit de gemeentelijke exploitatie, ontwikkelden de raadsleden een initiatiefvoorstel.

In het besluit van de gemeenteraad zijn de financiële randvoorwaarden vastgelegd en is ook aangegeven dat de overdracht

Rob Ellermeijer

uiterlijk op 1 oktober 2017 zijn beslag moest krijgen.

Dat die laatste datum niet helemaal gehaald is, komt mede door de complexiteit van de materie en de rolverdeling tussen de gemeente en het verzelfstandigde Sportbedrijf, zegt de vereniging. “Door ambtelijke en bestuurlijke inzet zijn uiteindelijk alle obstakels weggewerkt en begin november alle seinen op groen gezet.”

De Stichting is nu verantwoordelijk voor het beheer en exploitatie van het complex, dat naast de twaalf buitenbanen ruimte biedt aan een tennishal met vijf binnenbanen voor huurders uit Amstelveen en de Regio Amstelland, alsmede aan een biljartcentrum met twaalf tafels (waarvan twee op wedstijdformaat en één voor snookeren).

 

 

Lees ook:Tennispark van gemeente naar vereniging
Lees ook:Politiek achter overdracht tennispark Startbaan
Lees ook:Tennispark Startbaan naar vereniging
Lees ook:Nominaties ‘sportvereniging van het jaar’ bekend
Lees ook:Drie nominaties Sportvereniging van het Jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.