Watersport in Poel onveilig door blauwalg

De mag dan een zwembadje voor de Poel hebben aangekocht om te verhuren aan een ondernemer die ook ontspanning in het buitenwater (zogenoemd suppen) stimuleert, zij moet nu wel opnieuw op de waarschuwing van Hoogheemraadschap Rijnland wijzen dat menselijk contact met dat Poelwater gevaarlijk kan zijn.

Het was ooit allemaal anders gepland. Van de in Amstelveen overheersende VVD moest er een stadsstrand aan de Poel komen, zodat iedereen daar kon recreëren en zich voor zwem- en ander plezier in het water begeven. Regeren mag dan vooruitzien zijn, in dit geval vergat de VVD – trouw gevolgd door de een meerderheid in de gemeenteraad vormende coalitie – even verder te kijken dan de politieke neus lang was. Zwemmen in de Poel is namelijk allesbehalve aanbevelenswaardig. Dat kun je wel in de grote vijver van het Amsterdamse Bos doen, maar blauwalg verziekt al jaren het water in de Poel. Het Hoogheemraadschap heeft dat maar weer eens gemeten en komt tot die conclusie. Wie het toch doet, ermee in aanraking komt of iets naar binnenkrijgt, moet op irritatie aan ogen en/of huid, hoofdpijn, maag- en darmkrachten rekenen, meldt de gemeente in navolging van het schap. Ook het water liefhebbende honden kunnen er beter wegblijven. “Wij raden daarom af in de Poel te zwemmen of te watersporten”, meldt de gemeente.

Maar suppen, aangeboden door de ondernemer van het door de gemeente verhuurde Poel’s Up, is toch ook watersport? Zal in het huurcontract (deel van de winst gaat ook weer naar de lokale overheid) wel zijn dichtgetimmerd, maar toch zou ik mij als ondernemer niet helemaal lekker voelen met een verhuurder die waarschuwt tegen een deel van mijn nering.

De Poel wordt niet geregeld gecontroleerd op blauwalg en de gemeente adviseert alleen te zwemmen in water waar dat wel gebeurt. Dat zijn de officiële door de provincie aangewezen zwemwaterlocaties.

Zie voor meer informatie de website van de gemeente Amstelveen: https://www.amstelveen.nl/web/Cultuur-Sport-en-Vrije-tijd/Recreatie-Sport-en-Beweging/Zwemmen-in-Poel-onverstandig.htm.

Meer informatie over blauwalg: www.zwemwater.nl/blauwalgen.

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Na Poel ook geen zwemwater Ouderkerkerplas
Lees ook:Nog jarenlang geen zwemwater in Poel
Lees ook:Niet zwemmen in de Poel
Lees ook:ChristenUnie: ‘Stop met ‘badgeld’ in Poel gooien’
Lees ook:Zwembad aan de Poel geopend

Eén reactie op “Watersport in Poel onveilig door blauwalg

  1. Kaas

    Is nu de voltallige VVD en D66 fractie aan de norrit?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.