Oranje volleybalteam terug in Bankras

Peter Bot

Het Nederlands volleybalteam komt vrijdag 12 mei terug in de wijk Bankras. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen speelt ’s avonds in de Emergohal een oefeninterland tegen Tsjechië, ter voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi (23-28 mei). Deze interland is het klapstuk van de activiteiten in de Bankraswijk, waar voorafgaand aan de wedstrijd het Bankrasmonument wordt onthuld.

De Bankrashal is een begrip in de Nederlandse volleybalgeschiedenis. In deze sporthal sloot het Nederlands volleybalteam zich onder leiding van coach Arie Selinger dagelijks op om fulltime te trainen, zonder in de competitie uit te komen. Dit zogenaamde ‘Bankrasmodel’ leidde er jaren later toe dat Oranje onder leiding van coach Joop Alberda goud veroverde op de Olympische Spelen van Atlanta.

Michel Everaert, directeur evenementen van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) verheugt zich op de terugkeer naar ‘de

Brandes

Bankras’. Die heeft volgens hem een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van het Nederlandse volleybal. “Sterker nog, het is enorm belangrijk geweest voor de Nederlandse sport in zijn geheel. Veel Nederlandse topvolleyballers hebben hun eerste stappen op weg naar de top in de Bankrashal gezet. Ons nationale volleybalteam draagt graag bij aan deze dag waarop de wijk Bankras in het zonnetje wordt gezet,” zegt hij.

 Symbool

Wethouders Jeroen Brandes (welzijn) en Peter Bot (sport) vinden dat Amstelveen de laatste jaren succesvol bezig geweest met de uitvoering van Gezond in de stad. “De samenwerkende partijen, zoals scholen, huisartsen, wijkplatform en GGD, hebben zich met Sportclub Bankras laten inspireren door het gedachtegoed van het bekende Bankrasmodel. Gezamenlijk hebben zij de afgelopen maanden vijf initiatieven ontwikkeld om de gezondheid en de sociale samenhang in de wijk te verbeteren. De onthulling van het Bankrasmonument is een mooi symbool voor de successen die zijn behaald, zowel voor de volleyballers als voor de initiatieven in de wijk.”

Het Nederlands volleybalteam bereidt zich in mei voor op het WK-kwalificatietoernooi dat van 23 t/m 28 mei wordt gespeeld in Koog aan de Zaan en in Apeldoorn. Oranje heeft een unieke kans om zich voor eigen publiek te plaatsen voor het Wereldkampioenschap, waar het voor het laatst aan deelnam in 2002. Het Wereldkampioenschap 2018 wordt gespeeld in Italië en Bulgarije.

 

 

Lees ook:Onthulling Bankrasmonument en Interland volleybal
Lees ook:Nieuwe Bankrashal ongeschikt voor interlands
Lees ook:Bankras wereldwijd bekend in sportkringen
Lees ook:Afscheid van oude Bankrashal…
Lees ook:Laatste twee competitiewedstrijden topteam damesvolleybal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.