Badje in Poel gaat op Moederdag open

Poelsup met helemaal links het badje.

 Na twee jaar vertraging gaat op Moederdag, zondag 14 mei, om 10.00 uur eindelijk Poel’s up, het drijvende zwembadje in de Poel, voor publiek open. Volgens de gemeente, die er € 830.000 in stak, kan dan iedereen gebruik maken van het drijvende bad. Daar kunnen overigens maximaal 25 mensen in, mits zij geen baantjes willen trekken. Bij het bad bevinden zich ook een terras en een met tentzeil overdekte bar. 

De ondernemer die de gemeente voor de exploitatie heeft gevonden, is Jumpers Indoor Trampoline van Rob en Melissa de Ruyter.

Volgens wethouder Maaike Veeningen van Recreatie (D66) werken exploitant en gemeente op dit moment hard aan de nieuwe recreatievoorziening in het Oude Dorp. “De tent is neer gezet, de fietsenrekken zijn geplaatst en het bad is gevuld. De komende weken komt het meubilair en worden de laatste werkzaamheden afgerond.”

Sportwethouder Peter Bot (Burgerbelangen) noemt het badje een sportieve aanvulling op de speelweide, de ijsbaan, de avontuurlijke speelplaats en de ontmoetingsplek voor jongeren op de Poeloever. Ondernemer Rob de Ruyter zegt eind april en in de meivakantie proef te gaan draaien met zijn ‘Poels up’, zodat hij bij de officiële opening op optimaal is bij de officiële opening voor genodigden op 13 mei. “We gaan ook supplanken verhuren en sportieve clinics en workouts organiseren. Met Poel’s up willen we Amstelveners echt een nieuwe recreatievoorziening bieden,” zegt hij. Zijn bedrijf Jumpers Indoor Trampoline verhuurt trampolines bij (kinder) partijtjes e.d.

Troostprijs

De 830 mille, die de gemeente voor het tweedehands badje heeft betaald, wordt in tien jaar afgeschreven. De exploitant wordt geacht een deel van zijn winst aan haar af te dragen. In feite die het zwembad een troostprijs voor de VVD. Ex-raadslid Ponjee in de fractie wilde een stadsstrand aan de Poel, maar die bleek geen water te bevatten waarin met zonder zijn gezondheid geweld aan te doen kon zwemmen. Dat blijft nog jaren zo, liet het Hoogheemraadschap Rijnland weten.

Om toch iets van het stadsstrand waar te maken, werd een zwembad in Amsterdam gekocht dat men in de Poel kon laten drijven. De naam Poel’s Up is gekozen om aan te geven wat de exploitanten allermaal op en om het zwembad op pontons willen gaan doen. Naast zwemmen in het bad willen zij ‘suppen’ – een soort surfen – in de Poel zelf mogelijk maken. Die is bedacht door zowel Ilja Smit als Rhea Stuur. Iedereen kon suggesties indienen, waaruit is gekozen. De winnaars krijgen een Sup Clinic met een BBQ als prijs.

Volgens De Ruyter mag het zwembad dan maar aan slechts 25 mensen plaats bieden, met de omliggende pontons zouden er 150 mensen terecht kunnen. De verwachte toegangsprijs werd destijds geschat op € 3 tot € 5.

 

 

Lees ook:Zwembadje in De Poel gaat ‘Poel’s Up’ heten
Lees ook:Zwembad aan de Poel geopend
Lees ook:Contract Poelbad met Jumpers nu getekend
Lees ook:Jumpers exploiteert Poelbad, gemeente deelt risico
Lees ook:Poelbad

7 reacties op “Badje in Poel gaat op Moederdag open

 1. Rotary-vriendje

  Laat je baardje staan,
  schuif gezellig aan
  met je gympjes aan.
  Met je gympjes aan !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   Doe je zwemvliezen aan. Kan je tegen de stroom van al die VVD-ers en D’66-ers inzwemmen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Bikker

  830.000€ euro stopt de gemeente olv de VVD die het patent zegt te hebben dat ze letten op elke belasting€ , in een showproject. Naar mijn idee doet dit project ook af aan het historische veenplassenlandschap. Ook al in tegenspraak met het beleid van het te voeren beleid van het behouden van meer historie in onze gemeente.
  Is dit niet gewoon willen toegeven van een eerder gemaakte fout?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tomaat

  Binnenkort kunnen we blijkbaar lezen dat die pontons gezonken zijn, omdat er 151 Amstelveners waren.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rode Paprika

  Mogen we ff lachen?????? Hahahahaahahaha.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   We mogen lachen, maar dat badkuipje is natuurlijk om te janken.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Gerben

  Suppen op de Poel. Onder toezicht van de VVD. Oef tikfout, moet zijn GGD.
  (Het Oosterbad te Aalsmeer, daar kan je pas echt zwemmen, aub niet verder vertellen).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.