Award van Sportbedrijf voor Frits Suer

Suer (rechts) en Verdaasdonk

Frits Suer kreeg vrijdag (31 maart) enigszins verlaat de Spo(r)tlight Award. Verlaat omdat het gebruikelijk is die onderscheiding uit te reiken tijdens het jaarlijkse lokale sportgala, het uitroepen van de verkozen sportman / -vrouw van Amstelveen. Dat vindt altijd in januari plaats. Frits Suer verbleef toen in het buitenland. Iinterim directeur van het Sportbedrijf Amstelveen drs. Peter Verdaasdonk reikte hem vrijdag de prijs uit.

De door Sportbedrijf Amstelveen ingestelde Spo(r)tlight Award wordt uitgereikt aan personen die veel hebben betekend voor hun club, de sportgemeenschap of de sport in Amstelveen.

Suer (77) heeft grote verdiensten voor topvolleybal bij Martinus gehad. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van het Bankrasmodel, een woord dat Amstelveen wereldwijd in verband bracht met het topvolleybal. Daarnaast bleef hij actief in diverse Amstelveense instanties om het belang van de sport te verdedigen.

Internationals

 

Hij was – na als journalist in dienst te zijn geweest bij onder meer Amstelveens Weekblad en Avro – hoofd sponsoring bij verzekeraar Nationale Nederlanden en daar verantwoordelijk voor o.a. de sponsoring van het Nederlands voetbalelftal en de Nationale volleybalploeg. Suer is met ex volleybalinternationals Peter Blangé en Caroline Wensink oprichter van de vereniging van oud-volleybalinternationals De Volaren, waarvan hij nu nog vice-voorzitter is. Ook is hij secretaris van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA), die nu deel uitmaakt van de coalitie en een wethouder (Peter Bot) leverde. Als bestuurslid van de partij  kijkt hij ook wel een beetje mee of bbA genoeg aandacht heeft voor het belang van sport en bewegen. Suer: “Daarover heb ik niet te klagen”.

Behalve Suer ontvingen nog drie Amstelveners de onderscheiding. Het zijn: Judoschoolhouder Karel Gietelink, 7e dan en in de jaren zestig veelvoudig Nederlands kampioen lichtgewicht. Ook onderscheiden werden Hester van der Putten voor haar vele werk bij de turnvereniging FIT en Wilfred Bos, de coördinator jeugdzaken van de wielerclub WTC de Amstel.

“Zonder de anderen tekort te doen vind ik het bijzonder deze Award gelijk met Karel Gietelink te krijgen”, zegt Frits Suer. “Als beginnend journalistje in de jaren zestig was Karel een van de eerste grote sportmensen die ik toen mocht interviewen. Door hem kreeg ik grote belangstelling voor het judo en heb daarna voor krant, radio en tv heel wat judoreportages gemaakt en later als sponsormanager van Nationale – Nederlanden de Judobond een paar jaar gesponsord.”

 

 

Lees ook:Frits Suèr lijstduwer voor Burgerbelangen
Lees ook:Riejanne Markus sportvrouw v.h. jaar
Lees ook:Ook Suer gispt SP-kritiek Groenelaan
Lees ook:Afscheid van oude Bankrashal…
Lees ook:Judolessen op vier basisscholen

Eén reactie op “Award van Sportbedrijf voor Frits Suer

  1. P.G. van Faassen

    Gefeliciteerd beste mensen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.