Training begonnen voor Stadshart marathon

Er komt een halve marathon op 2 april in Amstelveen, de zogenoemde Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon. Die eindigt in het Stadshart. Eigenaar Unibail-Rodamco van het winkelcentrum is zowel hoofdsponsor als naamgever van het evenement en werkt samen met Atletiek Vereniging Startbaan. In de aanloop erheen organiseert Stadshart Amstelveen looptrainingen onder de noemer Unexpected Running.

Jim van Buuren van AV Startbaan gaat twaalf weken lang hardlooptrainingen geven aan bezoekers van het winkelcentrum, waaraan men op elk niveau kan meedoen. Elke zaterdagochtend start een training om 09:00 uur. Verzamelplaats is de receptie in het Binnenhof. Deelname aan de hardlooptrainingen is gratis voor mensen met een Personal Shopping Card, die gratis is aan te vragen bij de receptie. Afgelopen zaterdag vond de eerste hardlooptraining onder winterse omstandigheden al plaats.

Atletiekbaan

De marathon start op de atletiekbaan, de thuisbasis van Atletiek Vereniging Startbaan. Dre route loopt door een klein stuk bebouwde kom, een open stuk veenweide, de Middenweg, Bovenkerker Polder en een stuk langs de Amstel, in het oorspronkelijke parcours van de marathon van 1928. Met de Amstel aan de rechterhand gaan de deelnemers door naar Amstelveen Zuid en de laatste bebouwing van Westwijk. Daar komt al snel de karakteristieke Urbanuskerk van Bovenkerk in zicht en gaat het parcours verder door het Amsterdamse Bos. Via Amstelveen Noord, de oude bebouwde wijken van Amstelveen, gaat men door naar de Middelpolder richting het Stadshart. ‘Hierbij kan het laatste sprintje naar de finish getrokken worden’, meldt het Stadshart. Inschrijven kan via http://avstartbaan.nl/lentemarathon/

Volgens manager Ben Verheijen van het winkelcentrum probeert dat bedrijf door trainingen aan te bieden zoveel mogelijk bezoekers van het winkelcentrum enthousiast te maken voor het evenement.

 

 

Lees ook:Colori shoenen in Stadshart
Lees ook:Catwalk voor honden in Stadshart
Lees ook:1700 lopers eerste marathon Amstelveen
Lees ook:Weer wandelchallenge bij AV Startbaan
Lees ook:Tweede winkel Scotch & Soda in Stadshart

4 reacties op “Training begonnen voor Stadshart marathon

 1. Frank

  Dit is een leuk initiatief.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gerben

  Mooi het Stadshart start met verbinden met de stad.
  Sport prima! Denk ook aan het groen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   In de Bovenkerkerpolder ?

     /   Beantwoorden  / 
 3. PeterPC

  Klinkt goed.

  Ik ga zeker kijken naar de aankomst van duizenden marathon renners op het Stadshart.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.