Subsidie energie voor sportverenigingen

Sportverenigingen in Amstelveen kunnen van de gemeente € 500 subsidie krijgen (maximaal) voor het laten uitvoeren van een energiescan. Nemen zij daarna maatregelen om energie te besparen op hun accommodaties dan maken zij ook daarmee kans op een subsidie, maar die komt niet van de gemeente. De verenigingen kunnen namelijk gebruik maken van de landelijke regeling Energiebesparing en duurzame energie Sportaccommodaties (EDS) die 2 januari van start ging.

“Voor sportverenigingen zijn energielasten een grote kostenpost”, zegt BBA-wethouder Peter Bot (sport). “Veel clubs weten niet goed hoe zijn daarop kunnen besparen.” Hij stelt € 7500 beschikbaar om het begrip duurzaamheid op de agenda van de verenigingen te krijgen.

De sportverenigingen die gebruik willen maken van de subsidie voor een energiescan, moeten statutair zijn gevestigd in Amstelveen en een eigen clubaccommodatie hebben. Zij krijgen daarover informatie van de gemeente. De aanvragen worden in volgorde van ontvangst behandeld en verleend.

Landelijk

Van 2 januari tot en met 29 december kunnen bij NOC*NSF aangesloten sportverenigingen en sportstichtingen zich inschrijven

voor de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Als zij investeren in energie besparende maatregelen, kunnen zij 30% subsidie krijgen. Bij Stichting Waarborgfonds Sport is een borgstelling voor een lening voor die investeringen verkrijgen. Het rijk stelt jaarlijks 6 miljoen euro voor de subsidie beschikbaar. Voor meer info zie http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-sportaccommodaties

 

 

Lees ook:Half miljoen voor duurzame suggesties
Lees ook:Expositie duurzame energie in raadhuis
Lees ook:Stemmen voor genomineerde hockeyclub
Lees ook:Reclame inkomsten voor sportverenigingen
Lees ook:VVD: ‘Sport kan efficiënter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.