Tweede Kerstdag in Amsterdamse Bos

De Boswinkel in het Amsterdamse Bos is op Tweede Kerstdag (26 december) open. Men kan genieten van allerlei activiteiten, een hapje en een drankje.

Binnen kan men meedoen aan het maken van een vogeltaart en de tentoonstelling “Camouflagekunstenaars” bezoeken. Buiten meelopen met de uitbuikwandeling met de boswachter.

Voor de kleintjes is er het kabouterpad en voor de grotere kinderen, de winterspeurtocht. De Boswinkel is open van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Een vogeltaart is daar te maken tussen 12.00 en 16.00 uur. Van een boomschijf, vet en zaden wordt een taart gemaakt waar de vogels van smullen. Kosten € 4,60 p.p. Duur ongeveer 30 minuten, voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Dit is een inloopactiviteit, aanmelden is niet nodig.

Uitbuiken

De uitbuikwandeling met de boswachter om 13.00 uur en 15.00 uur. Samen met de boswachter maakt men een frisse wandeling, om het eten van eerste kerstdag er al wat af te lopen. Tijdens de uitbuikwandeling vertelt de boswachter van alles over het winterse bos. Geschikt voor het hele gezin. Kosten: € 4,60 p.p. Start in de Boswinkel. Aanmelden: 020- 5456100.

Tussen 10.00 uur en 15.00 uur wordt de Winterspeurtocht gehouden. Om door het koude winterlandschap te struinen en te zoeken naar verschillende manieren van overwinteren in het Bos. Duur is ruim een uur. De kosten zijn € 5,60 per

rugzakje, geschikt voor 4/5 personen. De borg is € 10 contant te voldoen. Rugzakje in de Boswinkel af te halen.

Kabouter

Het Boskabouterpad is open tussen 10.00 en 17.00 uur. Kabouter Puntmuts gaat op avontuur. Het Boskabouterpakket kost € 7,50 en bestaat uit een rugzak met kaboutermuts, loeppotje, kleurplaat en Boskabouteropdrachten (nederlands- en engelstalig). De Boskabouteropdrachten kosten los € 1,50. Elk seizoen andere

Boskabouteropdrachten. Start in de Boswinkel. De Boswinkel, Bosbaanweg 5, 020-54 56 100, is open van dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur. www.amsterdamsebos.nl

 

Lees ook:Kerst in het Bos
Lees ook:Tweede Kerstdag in Amsterdamse Bos vieren
Lees ook:Programma voorjaarsvakantie A’damse Bos
Lees ook:Wintergezinsspeurtocht in het Bos
Lees ook:Winterse gezinstocht in het Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.