Afscheid van oude Bankrashal…

Ron Zwerver en wethouder Peter-Bot (rechts)

Symbolisch nam het Nederlands Volleybalteam dinsdag afscheid van de Oude Bankrashal. Assistent-bondscoach en ex-topvolleyballer Ron Zwerver droeg daarbij persoonlijk het volleybalnet over aan de Amstelveense sportwethouder Peter Bot. Bondscoach Guido Vermeulen, staf en spelers en Sportbedrijf Amstelveen waren er ook bij.

Het Bankras model, vernoemd naar de hal, stond jarenlang symbool voor de successen van het topvolleybal in Nederland, dat uit Amstelveen gefaciliteerd werd. Het betekende een revolutionaire aanpak waarbij een groep getalenteerde volleyballers zich volledig inzette om het hoogst haalbare in hun sport te bereiken. Zij sloegen de nationale competitie over en trainden uitsluitend voor internationale wedstrijden. De grondlegger van dit model was volleybalcoach Arie Selinger.

De te slopen oude is nu vervangen door de nieuwe Bankrashal. In aanloop naar het EK volleybal in Bulgarije en Italië, in oktober dit jaar, was de oude Bankrashal de locatie voor een teambuildings- en trainingsdag voor spelers en staf van het Nederlands Volleybalteam, dat trainde en sliep in de oude Bankrasha. In de hoop dat de behaalde successen een vervolg krijgen.

“De oude Bankrashal heeft grote betekenis gehad voor sportstad Amstelveen”, zegt Bot. “De hal was thuishaven van de Amstelveense volleybalvereniging Martinus waar Ron Zwerver speelde. De naam Bankrasmodel staat synoniem voor alles over hebben voor het hoogste resultaat in topsport. Ik ben trots dat Amstelveen als talentensportstad in die gloriejaren heeft kunnen bijdragen aan historische volleybalsuccessen op het hoogste niveau”.

 

Lees ook:Oude Bankrashal gaat weer open
Lees ook:Oranje volleybalteam terug in Bankras
Lees ook:Onthulling Bankrasmonument en Interland volleybal
Lees ook:Bot juichend over actie oude Bankrashal
Lees ook:Bankras wereldwijd bekend in sportkringen

2 reacties op “Afscheid van oude Bankrashal…

  1. Louk ten Hacken

    Vervlogen tijden met kampioenen in andere hoedanigheid.Wat rest is het Hedendaagse volleybal van topspelers en speelsters.Een eindstation in volleybal dat alleen topvolleybal levert wanneer de aanwas naar zo’n zestal hunkert en daartoe traint en competitie speelt of externe spelers aantrekt;noodgedwongen of niet(waar of onwaar?)Nederlands volleybalnivo staat stil waar/onwaar? em kunnen ons bij lange na niet meten aan wereldtopteams.Is dit laatse interessant genoeg dan is men hiermee tevreden ;vindt je deze situatie niet passen dan ben je hierover ontevreden.Dit interview met Ron hoort thuis in de direkte sportmediasfeer,NOS,RTL etc.om enerzijds te referen aan topsort-INITIATIEF en toekomstpersectief van het Nederlands topvolleybal.Dit gemis aan publiciteit vind ik een teken aan de wand en maakt een aktieve sport onnodig passief, afwachtend en overbodig in mentale zin.Ma.w.”hockey, handbal(!)kan ik ook gaan doen”.Kijk eens naar de vrouwen volley EK, wat een bruisend team is dit en spelen nu versnipperd,veel te ver weg uit eigen direkt volleybalsfeer.Volleybal vrijetijdsverdeling hoort hier in Nederland thuis;zo kweek volleybal actief!Kweken betekent:intiatief.Zorg voor een internationale clubcompetitie en maak van deze spelers een clubteam dat ook onder oranje-vlag speelt.Met het versschil in speelstersnivo in de eerste selectie kun je dan noodgedwongen marchanderen wanneer deze binnen tekort rustperiode voor het ene en het andere team spelen.Dit idee stelt vooral aan eisen en evt. uitbreiding van het begeleidingsteam.Een serieus idee betekent ;nog geen plan. Succes.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bijenkorfje

    Nog wel eens denkend aan Ingrid Visser en Lodewijk Severein?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.