Boek over coachen en schreeuwen langs lijn

Hoe een coach  voorkomt dat hij langs de lijn verandert in een schuimbekkende schreeuwlelijk. Dat is te lezen in het door een Amstelveense voetbalvader Hein Voorwinde geschreven boek ‘Niet op een kluitje’ over het coachen van F-pupillen.

Na een van de eerste voetbaltrainingen van zijn oudste zoon werd gevraagd of er ouders waren die wilden helpen. Eén vader stak zijn hand op en was een week later trainer van ‘de Wolfjes’, de vier- tot zevenjarigen van voetbalclub RKAVIC in Amstelveen.

Hij werd omringd door schreeuwende kinderen en de vader had geen idee wat hij moest doen. Niet eens waar hij moest beginnen. Na twee jaar ging zijn zoon door naar de F-pupillen. Hij ging met hem mee en nam samen met een andere vader het team onder zijn hoede. Naast trainer was hij nu ook coach.  Over zijn ervaringen langs de lijn en op het trainingsveld schreef hij dus ‘Niet op een kluitje!’.

Naast een aantal trainingsoefeningen staat in het boek ook hoe een coach voorkomt, dat hij langs de lijn verandert in een schuimbekkende schreeuwlelijk. Andere vragen: Welke verschillende type spelers er zijn en heeft het wel zin vanaf de kant aanwijzingen te geven? En ook over hoe coaches succesvol de strijd aan kunnen gaan met kluitjesvoetbal.

Er is ook aandacht voor de ouders. Zo staat er in het boek een overzicht van de verschillende typen ouders, elk voorzien van een coach tip. Bijvoorbeeld wat een aan moet met een net iets te fanatieke vader en wat hij kan zeggen tijdens een discussie over de indeling van de teams. Het boek is uitgegeven (en te koop) bij Libris Venstra aan het Stadsplein 102.

Lees ook:Sytze van der Zee bij Blankevoort
Lees ook:Erwin Nyhoff in P60
Lees ook:Gemeente help nu wel Syrisch gezin (na SP-filmpje)
Lees ook:Cursus ‘verborgen agenda’ bij Volksuniversiteit
Lees ook:Lezing en liedjes Auke Hulst over zijn muzikale helden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.