Lezing over schaatsen rond A’dam

Stichting Beschermers Amstelland organiseert weer een aantal evenementen voor haar achterban. Voor 11 februari (20.00 uur) staat de lezing”Acht eeuwen schaatsen in en om Amsterdam’ door Jos Pronk en Niko Mulder op het programma.

Die is gratis bij te wonen in de Amsteltuin aan Langs de Akker. Men moet zich er wel voor aanmelden via [email protected] .

Andere evenementen zijn de Safari in de Polder en de Amstellanddag. Het hoeft volgens de organisatie maar even te vriezen of de Elfstedenkoorts slaat toe. ‘Schaatsen wordt al eeuwen lang met veel passie bedreven in Nederland, maar ook in Amstelland. Ooit geweten dat de eerste WK wedstrijden werden geschaatst achter het Rijksmuseum?’

Zulke en andere verhalen krijgt men tijdens de lezing over het schaatsen in de omgeving aan de orde. Beide schrijvers vertellen over het ijs op de Amsterdamse grachtenl de Amstel en ander water rond Amsterdam. Ook het vak van de schaatsenmaker komt aan de orde. Hun boek, tijdens de lezinbg verkrijgbaar, is mede geschreven ter promotie van verzamelkring ‘De Poolster’.

Lees ook:Lezing over (on)gelijkheid van culturen
Lees ook:Lezing over Westelijk Amsterdam op buitenplaats Wester-Amstel
Lees ook:Treurzang over ‘vergeten’bisschop Urbanus
Lees ook:Lezing over ‘Verschillen in Cultuur’ bij GroenLinks
Lees ook:Beroemde schilderijen op etiketten ‘KLM-wijn’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.