Sterke start Open Startbaan Toernooi

Het afgelopen weekeinde is het 33e Stadshart Amstelveen Open Startbaan Toernooi zonnig van start gegaan. De eerste rondes zijn gespeeld. De wedstrijdleiding heeft de kwaliteiten van de diverse spelers goed ingeschat, deze rondes zijn volgens verwachting verlopen. Zo heeft de in categorie twee als eerste geplaatste Marieke Jager haar plaatsing in de eerste ronde meer dan waar gemaakt. In haar strijd met Evelien Strijker was zij met 6-4 en 6-2 de sterkste.

Voor het Nationale viersterren Rankingtoernooi gaan woensdag 19 juni de eerste spelers de baan op. Afgaande op de inschrijvingen belooft het een zeer sterk toernooi te worden. Bij de dames komen in het hoofdtoernooi in ieder geval zeven speelsters uit de top-50 in actie. De hoogst geplaatsten daarbij zijn Danielle Harmsen, nummer 5, Olga Kalyuzhnaya, nummer 6 en Nicole Thijssen, nummer 11.

De heren zitten negen top-50 spelers, van wie Jasper Smit(8), Mark de Jong(11) en Bart de Gier(12) de hoogste ranking hebben. Opkomende jonge toppers zijn al te bewonderen van maandag af. Dan begint het kwalificatietoernooi voor aanstormend tennistalent. Uit de kwalificatiewedstrijden stromen woensdag acht goed ingespeelde dames en heren door naar het hoofdtoernooi. Allemaal spelers uit de nationale top-100.

De hele week is er dus van ‘s morgens 10.00 uur tot ‘s avonds laat op de banen van LTC Startbaan te genieten van toptennis. En daarbij zullen niet alleen de toppers boeien, ook in de overige categorieën wordt vol passie en overgave gestreden voor de winst. Op www.openstartbaantoernooi.nl zijn het programma en de uitslagen van dag tot dag te volgen.

Lees ook:Top komt naar tennistoernooi Startbaan
Lees ook:Weer tennistournooi aan Startbaan
Lees ook:Nassim Slilam wint open Startbaan tennistournooi
Lees ook:Tennis voetbal en meer op Open Startbaan Toernooi
Lees ook:Dertigste Open Startbaan (tennis) Toernooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.