Eindelijk zwarte cijfers bij Sportbedrijf

Eindelijk is Sportbedrijf Amstelveen vorig jaar eens niet met een financieel tekort geëindigd. Maar, meld de organisatie, de zwarte cijfers zijn nog niet voldoende om over een vermogensbuffer te beschikken. Toch vindt het bedrijf de ontwikkeling hoopgevend voor een positieve financiële toekomst. Samen Stichting Tosport Amstelveen (STAV) heeft het bedrijf aan alle politieke partijen duidelijk gemaakt wat de twaalf belangrijkste wensen van beide organisaties zijn voor het door het nieuwe college te volgen sportbeleid.  Centraal staat dat er één geïntegreerd sportbeleid moet komen, met sportstimulering als uitgangspunt.De afdeling Sportstimulering van het Sportbedrijf zet zich van oudsher in om Amstelveners van jong tot oud(er) in beweging te krijgen en te houden. Als coördinator/stimulator van langjarige projecten als de Jeugd Sportpas (JSP) en “Groep 6 On The Move”, de Galmlessen voor 55+ en de Sportinstuif voor volwassenen, maar ook via incidentele acties en toernooien. SA doet veel in samenwerking met de sportverenigingen, zoals het recent gehouden voetbal toernooi voor het voortgezet onderwijs ( samen met vv. Amstelveen Heemraad). De denksportmanifestatie Brainwave en het straatvoetbaltoernooi begin mei zijn andere door het bedrijf geëntameerde activiteiten.

 ‘Aandacht voor gezondheid en welzijn zijn meer dan in het verleden centrale thema‟s,’ meldt SA. Bij STAV staat de begeleiding van talenten op medisch, fysiologisch en mentaal gebied centraal. Het SA richt zich met die begeleiding meer op doelgroepen aan de basis”(schooljeugd, ouders, senioren en anderen). In samenwerking met organisaties als GGD en de Vrije Universiteit worden projecten opgezet om Amstelveners aan te zetten tot Gezond (blijven) Bewegen.

Lees ook:Stichting Topsport tekent convenant met VU
Lees ook:Sportbedrijf wordt zelfstandige onderneming
Lees ook:Voetbalschool voor meisjes en jongens van start
Lees ook:VVD-fractie vergadert bij verenigingen en bedrijven
Lees ook:Overeenkomst subsidie STAV aan AV Startbaan getekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.