Loogman gaat door met investeren in voorbereiding golfbaan

Loogman Vastgoed gaat door met voorbereiding van de komst van een golfbaan in de Bovenkerkerpolder. Het bedrijf heeft aan het ministerie van VROM laten weten een deel van de poldergronden in het golfbaangebeid vast te willen ophogen. VROM is er eigenlijk tegen dat er werkzaamheden worden verricht zolang er geen juridische zekerheid bestaat of de baan er kan komen, maar zal zich niet verzetten, onder voorwaarde dat het slotenpatroon niet verder wordt aangetast. Ook moet de ophoging van VROM beperkt blijven tot maximaal 30 centimeter. Op basis van het VROM-standpunt verleent de gemeente Loogman medewerking, heeft zij aan Beschermers Amstelland geschreven.Die organisatie voer nog steeds actie tegen de komst van een golfcentrum in de polder. Zij constateert dat de strijd om de polder in een impasse is geraakt. De Rijksadviseur voor het landschap, die de golfbaan liever in de Legmeerpolder ziet, heeft daarin geen verandering gebracht. De procedure bij de bestuursrechter was in afwachting van het advies van de rijksadviseur in de loop van het afgelopen najaar opgeschort. Die wordt, nu de Legmeerpolder weer uit het zicht is verdwenen voortgezet. BA verwacht pas in september of oktober weer een zitting. De stichting vindt dat Loogman door verder te investeren in werkzaamheden voor de golfbaan zijn klaagzang dat het project hem al zoveel heeft gekost niet geloofwaardiger maakt.

Lees ook:‘VROM blijft procederen tegen golfbaan’
Lees ook:Golfbaan Bovenkerkerpolder kan niet voldoen aan eisen Rijk
Lees ook:Loogman: golfbaan eind van dit jaar klaar
Lees ook:‘Overheden verdienen geen schoonheidsprijs in golfbaanzaak’
Lees ook:Golfbaan mogelijk naar Middelpolder

14 reacties op “Loogman gaat door met investeren in voorbereiding golfbaan

 1. Hans van der Liet

  Topper! De aanhouder wint!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rob Nijkamp

  Nederland is dus één land, voor iedereen dezelfde Koningin, dezelfde grondwet en dezelfde spelregels.
  Maar als je geld hebt en alles hebt dichtgedeald, ja dan mag je dus datgene doen waar je zin in hebt.
  Ik zie dat als belonen van verkeerd gedrag.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Tut tut tut, hier wordt het recht gehandhaafd en gerespecteerd, Rob. Niet gaan doen of hier illegale dingen gebeuren, enkel omdat jij meent dat golf iets voor de rijken is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. de schoolmeester

  We zullen zeggen dat de gemeente zich loyaal heeft neergelegd bij de in het verleden gemaakte uitspraken van rechters en hogere instanties? Is het voor Loogman niet aantrekkelijker om in de gemeente Almere een golfbaan aan te leggen? Zal denk ik minder op weerstand van een gedeelte van de bevolking stuiten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Alleen heeft de bevolking van Amstelveen weinig aan een golfbaan in Almere, nietwaar, Einstein?
   En de gemeente en Loogman houden zich keurig aan de uitspraken van rechters en hogere instanties. Ik daag jou uit aan te tonen dat zulks niet het geval is!

     /   Beantwoorden  / 
 5. Rob Nijkamp

  @ Hans, ik heb nooit gezegd of gemeend dat golf iets van de rijken is. Dit is weer een duidelijke pavlov reactie van jouw kant, maar gelukkig bekend.
  Jij bent de jurist, dus als een voorzieningenrechter voorlopig vonnis uitspreekt dat er geen golfbaan mag komen, dan mag je dus wel de voorbereiding gaan uitbreiden alsof er geen uitspraken liggen. Niet antwoorden dat het Ministerie het goed heeft gevonden, want tot vandaag en iets verder zit daar een Minister die het niet begrijpt en zich door ambtenaren laat influisteren. En daar is meteen de crux van het verhaal, recht gehandhaafd en gerespecteerd zeg jij, maar door gaan is dus tegen de uitspraken van de voorzieningen rechter in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Er zijn voorbereidingshandelingen die vergunningplichtig zijn en er zijn handelingen die dat niet zijn. Als mijn bouwvergunning door de rechter wordt geschorst, mag ik nog wel een stapel bakstenen bestellen en voor mijn deur laten afleveren!

     /   Beantwoorden  / 
   1. de schoolmeester

    Kijk hier haken mensen nu af. Bij dit soort advocatentrucjes.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Rob Nijkamp

  @ Hans;
  Onderstaand is iets anders dan bestellen en laten afleveren totdat er met juridische goedkeuring mag worden begonnen:

  Het bedrijf heeft aan het ministerie van VROM laten weten een deel van de poldergronden in het golfbaangebeid vast te willen ophogen

  Dat is voor mij tegen de rechterlijke uitspraak ingaan en dit dus niet respecteren en volgen. Uiteindelijk wordt slecht gedrag beloond. Maar ook dat is Nederland!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Nou, dan zien we het wel tegemoet dat die natuurbeschermstichting nu bij de rechter handhaving gaat afdwingen, hahahaha. De Crisis- en herstelwet zal korte metten maken met dat soort querulanten!

     /   Beantwoorden  / 
 7. de schoolmeester

  Dit is nou precies het soort handelen van een overheid waardoor een groot deel van de bevolking zich afkeert van de politiek en kiest voor politieke clowns als een SP en een PVV.
  -
  @ Wie is nu de querulant? Mensen die voor of tegen die golfbaan zijn? Ik dacht dat een gemeente toch een voorbeeld moet zijn?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   De gemeente past de wet toe en die zegt: het bestemmingsplan staat daar een golfbaan toe. De querulanten zijn de mensen die voor ieder wissewasje naar de rechter stappen. Als mensen uit ergernis over het feit dat de overheid zich aan de wet houdt naar de SP of de PVV overstappen: het zij zo. Het alternatief is, dat de overheid het recht niet respecteert. En dat is geen optie, is het wel, Frank???

     /   Beantwoorden  / 
   1. de schoolmeester

    Ik meen mij te herinneren dat de gemeente zijn plannen baseerde op een verouderd bestemmingsplan, waardoor dit niet meer geldig is. Hierover heeft de rechter een uitspraak gedaan. Vervolgens gaat de gemeente in de geest toch door met het verouderde bestemmingsplan. Ik denk dat de juiste weg moet zijn. Eerst een bestemmingsplan maken, indienen en afwachten tot goedkeuring. Jij bent een jurist, dus vertel me dan eens hoe het wel precies moet voor de wet. Maw wat is de juiste procedure voor de groep die voor de golfbaan is en tegen die golfbaan.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Hans van der Liet

  De heer Loogman kan alles waarvoor geen vergunning nodig is, gewoon uitvoeren. Dus even een bezem door de stal halen, een kassa erin zetten en afslaan maar met die golfstick. Hole-in-one!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.