Polderbeach recreatieplas van de baan

Een recrecreatieplas in de Bovenkerkerpolder, kortweg polderbeacht genoemd, zit er voorlopig niet in. De VVD had voorgesteld die recareatuieve voorziening te ontwikkelen. Maar er zou minstens zes miljoen euro mee zijn genoeid, blijkt nu uit onderzoekn. B&W noemen dat geen realistrische optie.  Gemeente en provincie hebben nu afspraken gemaakt over begrenzing en financien van Amstelgroen, het groengebied in de Noorder Legmeer- en Bovenkerkerpolder. Zij gaan zich nu op de inrichting van dat gebied richten.

Het gaat daar, blijkt uit de afspraken, vooral om natuur en recreatie. Het gebied wordt ontsloten door wandel- en fietspaden. Het gebied zal agrarische recreatie en waterpartijen bevatten. Overiuges kunnen nurghers nog reageren op het schetsontwerp, dat binnenkort wordt gepresenteerd. Behalve de provincie en Amsrtelveen zijn ook Aalsmeer, Uithoorn (Thamerpolder), en het Hoogheemraadschap AGV partners in het project.

Lees ook:Polderfietspad goed voor weidevogels en recreanten
Lees ook:Meer ruimte voor landbouw in polderrecreatie
Lees ook:Beschermers Amstelland analyseert politieke beloften groengebied
Lees ook:Nieuwe wegwijzers recreatieve fietsroutes
Lees ook:GroenLinks wil Bovenkerkerpolder stil houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.