Amstelveen gaststad nationaal damesteam volleybal

Het gouden Nederlandse Dames Volleybalteam speelt zaterdag (15 september) in de Emergohal een oefenwedstrijd tegen Kroatië. Voorafgaand daaraan tekenen sportwethouder Joss Tabak en vice voorzitter van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) Jaap Boom om 17.00 uur eenm convenant voor samenwerking op het gebied van topvolleybal en daarbij horende evenementen. Met ingang van 1 september 2007 is Amstelveen gaststad voor de nationale vrouwen volleybalselectie.

 

Het betekent dat er het komende jaar (inter)nationale volleybalevenementen in Amstelveen komen. Het nationale team speelt er ten minste twee interlands. Ook biedt de gemeente de Nederlandse volleybaldames trainingsmogelijkheden om voor goud te kunnen gaan op de Olympische Spelen 2008 in Peking. De dames zetten zich op hun beurt in voor versterking van het breedtesportklimaat in Amstelveen. Onder meer geven zij een clinic aan de Amstelveense jeugd.

Lees ook:Ontvangst kampioensteam volleybal Martinus op raadhuis
Lees ook:Laatste twee competitiewedstrijden topteam damesvolleybal
Lees ook:Europees goud voor twee groene Nederlandse gemeenten
Lees ook:DVH zoekt vrouwelijk talent voor topsport junioren team softbal
Lees ook:Theaterbewerking ‘Chinese Nachtegaal’ in Poppentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.