Festival over MVO bij lustrum Vrijwilligerscentrale

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is het onderwerp van het zogenoemde ‘Voorelkaar Festival’ op donderdag 15 februari (16.15 uur) in Nest Amstelveen aan de Laan van Kronenburg 14. Het wordt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Amstelland, ter ere van haar vijfjarige bestaan.

Volgens de centrale zien steeds meer bedrijven zien het belang van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. ‘Vrijwilligerswerk is voor hen een van de manieren om meer verbinding met de lokale omgeving te realiseren’, zegt ze.

De ervaring leert naar de mening van de centrale dat vrijwilligerswerk op initiatief van de werkgever een positief effect heeft op ‘het gevoel van zingeving, de persoonlijke ontwikkeling en gevoel van tevredenheid van medewerkers’. Daarnaast is in het bedrijfsleven kennis en ervaring beschikbaar, waar vrijwilligersorganisaties volgens de centrale erg mee geholpen zijn.

Tijdens het Voorelkaar Festival ontmoeten vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en bedrijfsleven elkaar. Aanmelden kan tot 9 februari via www.voorelkaarfestival.nl

 

Ook vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom.

Lees ook:‘Vrijwillerswerk hoort bij nieuwe economie’
Lees ook:Ziekenhuis genomineerd voor beste werkgever prijs
Lees ook:SP-avond over vrijwilligheid of verdringing
Lees ook:Weinig allochtone vrouwen betrokken bij Rode Kruis Amstelveen
Lees ook:App voor vrijwilligers

2 reacties op “Festival over MVO bij lustrum Vrijwilligerscentrale

  1. Frank

    Organiseer zo’n bijeenkomst op een centraal punt in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Begrijp ik nou dat de werkgevers vrijwilligerswerk ergens gaan doen ? Dat is een heel positieve ontwikkeling om werkgevers meer te laten ervaren wat er in de maatschappij speelt. Goed nieuws !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.