Weggeef Kelder voor mensen die het nodig hebben

De donderdag geopende Weggeef Kelder van de Amstelring, waarin men tweedehands goederen weggeeft, is bedoeld voor en door mensen die het echt nodig hebben. De Weggeef Kelder bevindt zich in de zusterflat van Verpleeghuis Vreugdehof. De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam (Buitenveldert) en is ook bestemd voor Amstelveners.

Er worden tweedehands spullen die in een huishouden nodig zijn verzameld. Zoals en keukentafel, pannenset, kinderspullen, kledingkast, gordijnen, koelkast en een fiets. De Weggeef Kelder van Amstelring biedt mensen die in moeilijke situaties zitten ook de kans om werkervaring op te doen en nuttig bezig te zijn. Bijvoorbeeld spullen controleren, ophalen en wegbrengen, kleine reparaties doen, de boekhouding bijhouden en de Facebookpagina beheren.

Armoedebestrijding

De Weggeef Kelder is een initiatief van thuisbegeleiders in Amstelveen. Zij willen hun thuiswonende cliënten snel en makkelijk voorzien van goede tweedehandsspullen én hen een werkervaringsplek bieden. Bevordering van participatie, social return en armoedebestrijding zijn de kerngedachten achter De Weggeef Kelder.

Een thuisbegeleider komt thuis bij mensen, die door omstandigheden onvoldoende grip op hun leven hebben. Bijvoorbeeld als er grote financiële problemen zijn en de zaken structureel niet goed lopen; in het gezin, het huishouden of bij de opvoeding van kinderen. Soms is er sprake van verslavings- of gedragsproblematiek. Door de problemen belanden mensen meestal op of onder de armoedegrens. De juiste hulp inschakelen of zelf aan oplossingen werken is dan erg lastig. Thuisbegeleiders van Amstelring helpen om de boel structureel weer op de rit te krijgen. Een basisvoorwaarden daarbij is een ingericht huis met goed werkende spullen. Dat geldt zeker als er kinderen bij zijn.

Match

Mensen die het echt nodig hebben, kunnen bij De Weggeef Kelder komen kijken of er iets van hun gading bij zit. Ook kunnen ze telefonisch of per mail opgeven welke goederen zij zoeken. De vrijwilligers van De Weggeef Kelder zoeken vervolgens in de voorraad of zetten een vraag uit op Facebook. Goederen worden rondgebracht of kunnen worden opgehaald.

Bij de ingebrachte tweedehandsartikelen wordt altijd actief een match gezocht, bijvoorbeeld via de thuisbegeleiders van Amstelring of via Facebook. Kijk op Facebook: www.facebook.nl/weggeefkelder om te kijken welke producten er aangeboden worden of gevraagd zijn.

Contact per mail: [email protected]

 

Lees ook:Spullen inleveren voor rommelmarkt Huis aan de Poel
Lees ook:Raat: Het gaat om mensen, niet om Amstelring
Lees ook:Raat: ‘Een wereld te winnen in kosten welzijn’
Lees ook:Meer vrijwilligers nodig bij buurthulpdienst
Lees ook:Gedupeerde hulpen huishouding krijgen € 1000

2 reacties op “Weggeef Kelder voor mensen die het nodig hebben

  1. Frank

    Erg leuk initiatief!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Vink

    Prima idee! Heel veel succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.