Vrijwilligers gezocht voor KNGF Geleidehonden

  KNGF Geleidehonden, grootste leverancier van geleidehonden in Nederland, zoekt vrijwilligers die spullen willen schoonmaken om puppy’s geboren te laten worden.

Het overgrote deel van de bijzondere honden fokt de organisatie namelijk zelf. De pups worden geboren bij fokgastgezinnen, waar de moederhond woont. Zij krijgen allerlei materialen om de kleine wollige pups de beste start te geven. Er is een werpkist, hekwerk en allerlei leuk speelgoed. Na ruim zeven weken worden de pups uitgedeeld aan de puppypleeggezinnen en gaan alle materialen en spullen terug naar het opleidingsterrein.

Als vrijwilligers de spullen hebben schoon gemaakt, kan het volgende nest er profijt en plezier van hebben. Per reinigingsklus zoekt men twee ‘puppenhulpen’, die af en toe twee uurtjes helpen.

De vraag van KNGF is dus of in of inwoners van Amstelveen en omgeving zich als vrijwilligers beschikbaar willen stellen. Aanmelden via [email protected]

Bewegingsvrijheid

KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds) wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid.

KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de organisatie tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een fysieke beperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

 

Lees ook:100ste KNGF-pup in Amstelveens gezin
Lees ook:B&W nu aan ‘t vergaderen op KNFG
Lees ook:Spotje KNFG-speurneuzen tegen darmkanker
Lees ook:Halloween hondentocht in het Bos
Lees ook:Nieuwe directeur KNGF Geleidehonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.