‘Verbindingsmaal’ JCI: ‘Er zijn ook leuke jonge mensen’

JCI Logo[1]“Elkaar opzoeken”, noemde wethouder Jeroen Brandes de gedachte achter het zogenoemde verbindingsdiner dat JCI Amstelland zondag (3 december) voor de derde keer hield. Deze keer in de Volksuniversiteit, maar Brandes was de twee vorige keren ook geweest (in het Oude Dorp en Open Hof).

Deze keer was Sint Nicolaas (hij kwam ook zelf met een paar Zwarte Pieten) het verbindende thema. Statushouders en andere Amstelveners zaten samen aan tafel voor een door leden van de Junior Chamber International (JCI), afdeling Amstelland, bereide maaltijd. Die smaakte naar meer, zogezegd. Op de tafels ook glazen potten met daarin vragen op papiertjes die men eruit kon halen om de gesprekken op gang te brengen. Velen deden dat en zo ontstonden gesprekken tussen etende mensen, die trouwens ook van tafel verwisselden.

Bij JCI zijn jonge mensen aangesloten (onder de 40) die zich inzetten voor de ontwikkeling van mensen, de maatschappij en het bedrijfsleven. “In een snel veranderende wereld worden zulke netwerken bam jonge mensen belangrijker”, is een van de opvattingen. Geen serviceclub – zoals Rotary, Lions en Round the Table – is de organisatie waarbij in Nederland ongeveer 100 clubs met 2500 leden zijn aangesloten. Internationaal was er vorige maand een congres in Amsterdam, met 5000 mensen en Kofi Annan als spreker.

Eindeloos

Young professionals, wilde iemand aan tafel wel kwijt. “Maar eigenlijk kan iedere jongeren zich erbij aansluiten”, vertelde een jonge vrouw tussen het koken door. Op de website: “. De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel lokaal, nationaal als internationaal.”

Ze hadden het in Amstelveen dus dicht bij huis gehouden, maar er waren ook JCI-leden uit de omgeving, zoals Aalsmeer en De Kwakel. “Er zijn dus ook wel aardige, niet uitsluitend op zichzelf gerichte jonge mensen”, zei iemand aan een van de tafels. Er waren eenzamen onder de gasten. Sommigen hadden naar de maaltijd en vooral naar de gesprekken uitgekeken. “Het is leuk met elkaar hier, maar misschien kunt u ook daarna nog eens elkaar opzoeken”, hield een JCI-bestuurder de verzamelde groep (ongeveer 50 eters) voor.

Dialoog

Wethouder Brandes, bij alle drie de verbindingsdiners aanwezig geweest, bleek vol lof over JCI, een organisatie die niet constant in het vluchtelingen- en vrijwilligerscircuit op de voorgrond treedt, maar gewoon de handen uit de mouwen steekt. Koken en eten zijn volgens de wethouder, wiens vak trouwens koken is geweest, probate methoden om contacten met elkaar te krijgen. “Aan tafel zoekt met de dialoog, leer je elkaars interesses kennen en wordt duidelijk wie men tegenover zich heeft”, zei hij.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Buurttafel Paaskerk met RK Urbanusparochie
Lees ook:Weer ontmoetingsmaaltijd in Westwijk
Lees ook:Samen eten in Westwijk
Lees ook:Brandes bij buurttafel in Paaskerk
Lees ook:Kookcursus voor ouderen ‘Kook ook’

Eén reactie op “‘Verbindingsmaal’ JCI: ‘Er zijn ook leuke jonge mensen’

 1. Jan

  Een wethouder mag wel naar een verbindingdiner, buiten het gemeentehuis.

  Een SP-raadslid mag niet naar een gezin toe, buiten het gemeentehuis.

  Conclusie: als B&W willen wij niet dat een politieke partij contact heeft met zijn achterban.

  Ze zijn als de dood voor de SP.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.