Met bakfiets de wijk in…

Met hoeveel mensen zij hebben gesproken en wat de vruchten ervan waren, melden Vita Amstelland en Amstelveenvoorelkaar (Vrijwilligerscentrale) niet, maar volgens hen is de ‘bakfietsactie’ van vrijdag ‘succesvol’ geweest.

Zij trokken met een bakfiets naar enkele wijken om te praten met bewoners over de activiteiten van beide organisaties. Vita Amstelland zegt graag te willen weten wat er leeft bij de wijkbewoners ‘en zo het meedoen van iedereen bevorderen’.

Team Amstelveenvoorelkaar biedt hulp bij boodschappen, vervoer en sociaal contact en is daarvoor op zoek naar vrijwilligers, kennelijk omdat ede betaalde krachten uiterst beperkt zijn en wat als ‘sociale cohesie’ of ‘zelfredzaamheid’ door de overheid wordt verkocht in wezen gewoon een bezuiniging is. Men kan ook terecht op Amstelveenvoorelkaar.nl als men op zoek is naar hulp voor zichzelf of iemand anders.

Daarover ging het dus tijdens de bakfietsactie. De twee clubs trokken de stad door met een bakfiets vol met flyers, koffie en thee. Zij kregen volgens hen veel enthousiaste reacties. Bewoners die hulp willen bieden of hulp nodig hebben konden gelijk hun gegevens achterlaten. Hoeveel mensen dat deden is onduidelijk.

 

 

Lees ook:Vita-teams op bakfiets wijken in
Lees ook:‘Eigenkracht’ en Amstelveenvoorelkaar samen
Lees ook:Buurthulpdienst wordt website voor hulp
Lees ook:Bewonersmeeting over onderlinge hulp in B’kerk
Lees ook:Cursus ‘gespecialiseerde’ vrijwilliger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.