Door haringparty bijna 4 mille voor De Schakel

Een cheque van € 3800 woensdagmiddag aan de vereniging De Schakel worden overhandigd. Het was de opbrengst van de eerste Amstelveense Rotary Haringparty, die 22 juni in The WineKitchen at Sea werd gehouden.

De Schakel organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en wil het bedrag onder meer besteden aan professionele keukenapparatuur. De organisatie heeft rond de 135 leden en ongeveer 120 actieve vrijwilligers. Haar doel is de vrijetijdsbesteding van mensen met een beperking te bevorderen. De doelgroep is bijzonder kwetsbaar en zou zonder de hulp van vrijwilligers voor een groot gedeelte aangewezen zijn op de woonvoorzieningen. Die doen fantastisch werk, vindt de Schakel, maar ook hier zijn de financiële middelen gering en vult de vereniging een groot een gat.

“Je kunt je voorstellen dat in alle activiteiten een educatief element zit. Enkele activiteiten bevorderen het functioneren van mensen in de maatschappij”, zegt bestuurslid Marcel Bellis. “Maar ook op een activiteit als caféavond of instuif, waar gezelligheid, samenzijn en ontmoetingen bevorderen centraal staan, leren we de mensen met geld om te gaan, brengen we sociale omgangsnormen bij en ruimen we samen op, maken we samen schoon enzovoort.”

Ook koken bevordert volgens hem het zelfstandig functioneren van de mensen thuis. “Het zou geweldig zijn als er gebruik kan worden gemaakt van een professionele oven en een goede keukenmachine. waarmee Met men gerechten kan maken die tot nu toe niet goed te doen zijn met deze doelgroep.”

De 1e Rotary haringparty is mogelijk gemaakt door Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel en The WineKitchen at Sea in samenwerking met Henry Schilder die voor de haring heeft gezorgd.

 

 

 

 

Lees ook:VVD-taart bij De Schakel
Lees ook:Mantelzorg @ Meer zoekt vrijwilligers
Lees ook:Haringparty voor De Schakel van Rotary
Lees ook:Sport voor mensen met beperking op beurs
Lees ook:Basistraining gespecialiseerde vrijwilligers

Eén reactie op “Door haringparty bijna 4 mille voor De Schakel

  1. Frank

    Positief.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.