Sociaal ondernemer in het Bos

Maatschappelijke ondernemers komen op 22 juni in het Amsterdamse Bos uitleggen hoe ‘social enterprise’ werkt. De happening heet Fun Forest en koplopers in sociaal ondernemen gaan vertellen hoe jongeren direct aan een baan kunnen komen.

De Boss Kitchen, waar de manifestatie wordt gehouden is een eetcafé, onderdeel van de Fun Forest Foundation en wordt mede ondersteund door Stichtingen DOEN en Dichterbij Huis. De BOSS Kitchen wordt grotendeels gerund door medewerkers die een extra zetje nodig hebben om de arbeidsmarkt te kunnen betreden. Ook wel mensen met een afstand tot arbeidsmarkt geheten.

“Door de BOSS Kitchens kunnen nog meer mensen bij Fun Forest leren en werken”, vertelt directeur Ernst-Jan Swarte.

Om de viering te koppelen aan de missie organiseren Fun Forest en collega sociale firma Onbeperkt aan de Slag op 22 juni een Meet & Greet. Jongeren uit het Praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs kunnen op deze dag op een laagdrempelige wijze kennismaken met lokale bedrijven en direct contact leggen met mogelijke werkgevers.

Ook mogen ze die dag in Fun Forest lekker gratis de boom in, want speciaal voor deze gelegenheid wordt het klimpark exclusief voor de deelnemers en werkgevers geopend.

Fun Forest bestaat tien jaar en is inmiddels een toonaangevende Social Enterprise in Nederland. Steeds meer Nederlandse bedrijven kiezen voor deze bewuste manier van werken en de opmars van ondernemers met een missie lijkt niet meer te stuiten, zegt de stichting. Sociaal ondernemen geeft aan een bedrijf een duidelijke toegevoegde waarde, vindt Ernst-Jan Swarte. “De missie geeft ons team een positief doel. Daardoor is ook ons product beter en zijn onze klanten meer tevreden. Meer reden om sociaal te ondernemen heb je niet nodig!” Vragen en contact: David Balhuizen, [email protected]

 

Lees ook:D66 wil keurmerk ‘arbeidsociale’ bedrijven
Lees ook:Keurmerk voor AM Match
Lees ook:Kenturah’s Kitchen in Villa Randwijck
Lees ook:Tweede Sociaal Afhaalpunt in AV
Lees ook:Eerste rampaal geplaatst in Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.