Kledinginzameling voor Mensen in Nood

In Amstelveen en Buitenveldert wordt zaterdag 6 mei (9.30 – 12.00 uur) Sam’s Kledinginzameling voor Mensen in Nood gehouden. Men kan dan (oude) kleding, schoenen en huishoudtextiel afgeven in gesloten zakken of dozen. Ook brillen zijn welkom.

Inleverpunten: Paaskerk -Augustinuspark 1, Dagcentrum Ons Tweede Thuis – Augusta de Witlaan 2, Urbanuskerk -Noordammerlaan 126 (Bovenkerk), Titus Brandsmaparochie – Westelijk Halfrond 1-A, Kruiskerk – Van der Veerelaan 30a, Pelgrimskerk – van Boshuizenstraat 560 (Buitenveldert), Augustinuskerk – Amstelveenseweg 965. Meer informatie op de websites van de meewerkende kerken en op de landelijke website www.samskledingactie.nl.

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is de bekende jaarlijkse gecertificeerde Kledinginzameling voor het goede doel. De kleding krijgt een tweede leven, onder andere doordat het voor een klein prijsje verkocht wordt op de lokale markten in Afrika en Oost- Europa. Reden voor het verkopen van de kleding is dat mensen in ontwikkelingslanden niet afhankelijk worden van West-Europa, maar gestimuleerd worden om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Met de geldelijke opbrengst worden 500 gezinnen in Nepal geholpen, die ontheemd zijn door aardbevingen en overstromingen. Na de fase van noodhulp wordt er aan een wederopbouwprogramma gewerkt.

 

 

Lees ook:Sam’s Kledinginzameling voor Mensen in Nood
Lees ook:Kledinginzameling succes voor Mensen in Nood
Lees ook:Kledingactie bij Dorcas
Lees ook:Ruim 5100 kilo kleding voor Mensen in Nood
Lees ook:Sam’s kledingactie: 5700 kilo

12 reacties op “Kledinginzameling voor Mensen in Nood

 1. Rode Paprika

  Hoeveel blijft aan de strijkstok hangen en hoeveel wordt daadwerkelijk in die mensen in nood geïnvesteerd? Hoeveel verdient de directeur met allerhande non-administratieve handelingen en waar blijft die kleding? Wie verdient wat aan welke actie? Dat is waar het om gaat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Voordat je zo gemakzuchtig allerlei verdachtmakingen lanceert, is het misschien handig om eens het financieel verslag door te nemen. Dan zul je zien dat de waarheid enigszins genuanceerder is. Ook leuk voor de vrijwilligers dat je bij voorhand dit soort zaken loopt te roeptoeteren. Ik zit mij altijd af te vragen wat jij nu of in het verleden aan vrijwilligerswerk hebt gedaan, maar dat is een terzijde.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rode Paprika

    Gaat je ook totaal niks aan wat ik gedaan heb of nog doe, ben op het moment even bezig met revalideren van een heupfractuur en borstkanker, mag dat misschien? 2 operaties binnen een jaar gaat je niet in de kouwe kleren zitten Frank Bikker. En ik ben idd zeer sceptisch over allerhande neoliberale lulkoek.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

     Dus al die vrijwilligers zijn in jouw ogen flapdrollen, die zich laten gebruiken?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rode Paprika

      Nee totaal niet, maar al die vrijwilligers zouden gewoon betaald dienen te worden. Zoals elk “werk”. Ook vrijwilligerswerk is werk en als die er niet meer zijn, wie betaalt dan dat ‘werk’?
      Liefdevol oudpapier? Vrijwilligers zijn ook mensen met vaste lasten. En uiteraard als je oud en bijna afgedankt bent in deze neoliberale maatschappij mag je nog wat betekenen met dat oude papier? Ik had jou hoger geschat met je zgn. SP visie. Ik denk dus dat je beter af bent bij je oude PvdA. Het omarmen van de VVD gaat je iig goed af. Voor mij blijft alle deelname moet worden betaald. Dus kom er maar in al die aanhangers van die leuke participatietoestand. Hoop voor jou en jullie, dat je nooit een ‘kwaaltje’ krijgt.

        /  
     2. Frank Bikker

      Sorry, maar oud papier levert maar 6 cent per kg. Daarvan krijg je echt geen bijstandsuitkering bij elkaar. Samen boodschappen doen met iemand en een praatje maken is ook vrijwilligerswerk, maar valt niet te betalen.
      Ik ben het wel met je eens dat vele instellingen en gemeentes de grens van het toelaatbare opzoeken en zelfs ruimschoots overschrijden. Waarmee daar heb ik in het verleden genoeg over geschreven. Wel ben ik van mening dat iedereen die een uitkering heeft en nog over enige restcapaciteit beschikt iets moet doen . Ik bedoel daar uiteraard niet een bejaarde van 75+ mee, die nog voor de wederhelft als volledige mantelzorger moet dienen, wat nu vaak schering en inslag is.

        /  
   2. Jan van der Kraats

    En wat heb jij in je hele leven aan vrijwilligerswerk gedaan? Buiten flyeren voor die super linkse rakkers?

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

     @Jan van der Kraats, je kunt veel over Frank zeggen toch heb ik wel respect voor hem. Binnen die extreem linkse antifascistische fascisten is hij wel degene die de rug recht houdt.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Frank

     Dat ga ik hier niet vertellen. Dat is privé ,maar als je het echt wilt weten, stel je die vraag maar eens aan mij op het bekende adres.

       /   Beantwoorden  / 
  2. expat

   Als je niet de moeite neemt om iets te weten te komen over ‘Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood’, dan kun je alleen maar stupide reageren.

   Trouwens jouw kwaaltjes interesseren niemand en zijn natuurlijk ook geen vrijbrief voor domme reacties.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Rode Paprika

  En @ Expat, heb jij al je belastingkorting van 30.000 euro geïncasseerd als expatje? Lullen en volledig vullen dus? Ja zo kan ik het ook. Jouw kleding zal wel aftrek vinden toch? Beetje een paar pakken doneren? Aan al die loosers? Hoe voelt dat nou? Klop jij jezelf ‘s avonds op de borst, van nou kijk die minderbedeelden hebben ook weer een leuke avond? Hoe werkt dat? Ben benieuwd, of eigenlijk niet, want ken het antwoord al….

    /   Beantwoorden  / 
  1. expat

   Ja RP weer geheel on topic, en ja die 30.000 heb ik lekker in mijn zak gestoken. En het geeft mij een goed gevoel te weten dat jij daar aan meebetaald hebt.

   Dus die mensen die kleding heel goed kunnen gebruiken zijn ‘losers’?

   Met stuitende domheid kom je niet ver.

   B.t.w. zeuren tegen Frank is ook zeer misplaatst, hij is de enige SP’er die nog een beetje nuanceert. En dat zouden meer SP’ers moeten doen.

   Tevens zijn er ook nog SP aandeelhouders bij zeer grote bedrijven die dan met onderstaand lulverhaal aankomen :

   “De SP heeft één aandeel en gebruikte deze om de belangen van de werknemers van AkzoNobel te verdedigen.”

   En nu vort, naar ZO. Koken of iets dergelijks, of voor je laten koken door vrijwilligers.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.