Miniconferentie over (v) echtscheidingen

Meer dan 60 medewerkers uit het onderwijs en de kinderopvang uit Aalsmeer en Amstelveen blijken donderdag (9 maart) een miniconferentie in de Oude Veiling in Aalsmeer te hebben bijgewoond over (v)echtscheidingen. Die was georganiseerd door de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen.

Het doel van de conferentie was leerkrachten inzicht te geven in de verschillende programma’s die de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen aanbieden, zoals de online workshops van Villa Pinedo, de Begeleide Omgangsregeling van Humanitas en Kinderen uit de knel van het Familiecentrum.

Bij een scheiding zijn de kinderen vaak de dupe, maar bij een vechtscheiding is dat gegarandeerd het geval. Een situatie, waarbij ouders vaak in een harde (juridische) strijd met elkaar zijn verwikkeld rondom de invulling van het ouderschapsplan en die soms heel lang kan duren. Kinderen lijden hier vaak enorm onder, met als gevolg dat zij slechter presteren op school, een negatief zelfbeeld ontwikkelen, in een loyaliteitsconflict ten opzichte van hun ouders terecht komen of psychische problemen krijgen.

Belangrijke rol

Leerkrachten en andere professionals die met kinderen werken, worden regelmatig geconfronteerd met kinderen waarvan de ouders in een echtscheiding zijn verwikkeld.  Wethouder Jeugd Jeroen Brandes constateert dat ongeveer 1 van de 3 huwelijken eindigt in een scheiding. “Gelukkig hoeven dat niet altijd vechtscheidingen te zijn”, zegt hij.  ”Maar toch het komt ook in Amstelveen helaas regelmatig voor. Leerkrachten kunnen in zo’n nare situatie een belangrijke rol spelen voor de kinderen. Samen met jeugdhulpverleners van de gemeente en organisaties als Villa Pinedo, Humanitas en het Familiecentrum en Vita willen wij leerkrachten en kinderen hierbij zoveel mogelijk ondersteunen.”

 

 

Lees ook:Gemeente helpt kinderen bij vechtscheidingen
Lees ook:Omgaan met kinderen bij echtscheiding
Lees ook:Kinderen minder (woon) dupe van scheiding
Lees ook:Hulp kinderen verslaafde ouders
Lees ook:Familiecentrum aan de Amstelzijde

Eén reactie op “Miniconferentie over (v) echtscheidingen

  1. Tomaat

    Moet dit onderwerp eigenlijk niet gaan behoren tot de standaard leerstof van de diverse opleidingen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.