Nieuwe ruimte Voedselbank feestelijk geopend

 

Grea Twint (3e van links), Brandes (achter), Raat (uiterst rechts) en enkele sjouwers die de nieuwe ruimte opknapten.

De eerste uitdeling van pakketten was er twee dagen eerder al geweest, maar vrijdag (13 november) werd officieel en feestelijk de nieuwe locatie van de Voedselbank geopend. Twee wethouders – Jeroen Brandes en Herbert Raat – waren er voor naar Landtong 2 gekomen, de voormalige Olmenhof.

Vrijwilligers hebben hard gewerkt om de vervuilde ruimten te reinigen en in te richten. Wethouder Brandes prees alle vrijwilligers om hun inzet, onder leiding van Gréa Twint.

De nieuwe ruimte is overigens kleiner dan die aan de Notenlaan, in een voormalige school die binnenkort wordt gesloopt om er huizen neer te zetten.

“Er is heel hard gewerkt”, wist Brandes. Hij herinnerde er aan dat Twint een eerder door hem aangeboden ruimte koppig weigerde.

“Over een paar maanden gaan we bij elkaar zitten om na te gaan wat er hier niet helemaal goed gaat”, zei hij. Namens het college van Burgemeester en Wethouders wenste hij het team, bestaande uit een kleine twintig vrijwilligers, veel succes toe.

 

Lees ook:Voedselbank in november naar Olmenhof
Lees ook:Waardhuizen en C1000 gul voor voedselbank
Lees ook:Feestje en meer ruimte bij Voedselbank
Lees ook:Inzameling Voedselbank levert acht volle containers op
Lees ook:Nieuwe behuizing kledingbank geopend

11 reacties op “Nieuwe ruimte Voedselbank feestelijk geopend

 1. Sociaaltje

  Het is toch te schandalig voor woorden? Feestelijke opening van iets wat niet eens mag bestaan. De broertjes Raat en Brandes weer samen gelukzalig proosten op de Voedselbank. Hoe erg kan je zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Hartelijk gefeliciteerd!
   Raat heeft in het verleden wel het één en ander voor de voedselbank gedaan. Dat staat op zijn persoonlijke conto en niet op het conto van zijn partij. Daarom vind ik de reactie van sociaaltje hier erg zuur. Deze 2 wethouders kunnen nagenoeg niets aan inkomenspolitiek doen. Dat komt uit Den Haag.
   Trouwens er zijn ook mensen die door persoonlijk slecht financieel beleid in de shit zijn gekomen en die worden zo toch wat geholpen. Dat zeg ik als SP’er.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Sociaaltje

    Nou hier is niks zuurs aan hoor. De gemeente heeft nauwelijks zicht op minima. Overigens ben ik ook van de SP. Maar om dan als wethouders een beetje te gaan proosten op allerhande ellende (en natuurlijk goed dat zoiets bestaat, maar dat staat daar even los van)gaat mij een beetje te ver. Ik walg echt van het gemeentelijke beleid.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

     Dat kun jij wel vinden, dat doe ik in vele opzichten ook, maar in dit geval vind ik dat onzin.
     Grea heeft voedselbank opgezet, maar dat doet niets af aan het feit dat Raat& Koops dit initiatief wel hebben gesteund,Raat heeft zelfs diverse subsidies doorgedrukt. terwijl een heel stel partijen op zijn minst gezegd er nogal, om diverse redenen sceptisch tegenover stonden. (tot aan de PvdA toe, want die vond dat armoede niet mocht bestaan, dus dan bestond het niet en dan was er ook geen noodzaak voor een voedselbank, hetgeen natuurlijk de grootst mogelijke kletskoek is.)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Sociaaltje

      Geen wonder dat de heer Raat dit heeft gesteund. Kan hij weer ergens met zijn hoofd op de voorpagina ipv eens beleid te voeren op minima en zorgvragers, die in grote problemen komen. Afschuiven heet zoiets.Zelfde geldt voor sociale woningzoekenden, die ook volledig in de kou gezet worden.

        /  
     2. Frank Bikker

      Het gaat over de voedselbank en die kan nu bestaan. Niet om het principe. Van principes kunnen mensen niet eten. En dat Raat het misschien ter meerdere glorie van hemzelf heeft gedaan zal me op dit punt een worst zijn.

      Dan moet je niet geheel andere zaken erbij gaan halen, die niets met de voedselbank te maken hebben. Politiek bestaat er nu eenmaal altijd uit dat je er het beste voor jouw mensen uit probeert te halen. Dat geldt voor Raat, maar ook voor Twint.

        /  
 2. Theo

  @ Sociaaltje. Overigens is de Voedselbank een nogal SP gedreven instelling (Gréa Twint zat voor die partij in een raadscommissie). Twint nodigde Raat volgens mij uit voor die opening. Ze zijn goed bevriend, omdat beiden over politieke verschillen heen kunnen stappen. Het ging daar niet om het bestaan van de Voedselbank, maar om de opening van een nieuwe ruimte. Maar ga lekker door met zout leggen op alle slakken…Trouwens: SP-fractievoorzitter Joep van Erp was er ook om te proosten. Misschien moet je de pijlen toch eens op je eigen partij richten…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Nooit geweten dat de voedselbank partij-gelieerd was. Hier heeft inderdaad mevr. Twint van de SP het opgezet, maar het had net zo goed iemand anders kunnen zijn, die het had gedaan uit bijvoorbeeld christelijke of humanistische motieven.

   Ik vind het in ieder geval prima, dat diverse partijen/personen elkaar hebben gevonden op dit vlak en de noodzaak ervan in zien.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Rotary-vriendje

  Die voedselbank levert mij zoals altijd weer gemengde gevoelens op. Ik sympathiseer ook met de SP, maar is het niet zinniger het geld dat aan de voedselbank wordt uitgegeven te gebruiken om de mensen die daar op terug moeten vallen te leren hoe met geld om te gaan.

  Ik blijf het een onding vinden en de term ‘kop in het zand steken’ komt toch bij mij op. De overheid/gemeente troost zich liever niet de moeite om die mensen bij te staan beter met hun geld om te gaan.

  En natuurlijk, ik heb al eerder een discussie hierover gevoerd, zijn er situaties waarin mensen door schulden werkelijk bijna niet meer kunnen eten. Maar dan lijkt mij schuldsanering veel zinniger.

  Dus weg met de voedselbank ! En dat laat onverlet dat ik de inspanningen van Grea Twint en andere vrijwilligers zeer hoog acht. Maar daar gaat het niet om.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Er is gewoon een categorie mensen die niet met geld om kunnen gaan, niet kunnen plannen enz.en vaak kunnen ze er ook nog niets aan doen.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Frank Bikker

  Landelijk heeft de voedselbank 12.000 ton eten verdeeld.
  Dit scheelt 9000 CO2 uitstoot.
  Dit eten zou anders vernietigd worden.
  Scheelt vuil van allerlei bedrijven.
  Geeft sommige vrijwilligers die door makke tijdelijk geen werk hebben, weer arbeidsritme.
  Dit zijn zo maar een paar voordelen.
  Tevens wordt er ook voedsel verbouwd door vrijwilligers en klanten voor de voedselbank.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.