Raat en raadslid bieden straatkrant aan

Samen met GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer heeft wethouder Herbert Raat alle raadsleden en B&W de hoofdstedelijke straatkrant ‘Z! De Amsterdamse Straatkrant’ aangeboden. Kruijer had vorige week in een raadcommissie gevraagd de krant te steunen. Dat zou met een subsidie kunnen, maar dat is éénmalig, schrijft Raat aan de gemeenteraad.

De krant bestaat 20 jaar en volgens Raat steunt de gemeente graag het sociale ondernemerschap. Doel van het blad is is dak- en thuislozen te helpen zichzelf te helpen, schrijft de wethouder. “Met de verkoop van Z! kunnen de verkopers wat geld verdienen en (weer) een basis opbouwen van ritme, sociale contacten en zelfrespect.”

Raat vraagt de raadsleden zelf ook een exemplaar te kopen en dat aan een buurman, vriend of kennis in Amstelveen te geven. Als die op hun beurt hetzelfde doen, komt een grote groep Amstelveners op een laagdrempelige manier in aanraking met de Straatkrant, redeneert hij. “Wij stimuleren zo de verkoop enm het sociale ondernemerschap wordt beloond.”

Ook op de gemeentelijke pagina in de lokale krant Dichtbij wordt aandacht voor het initiatief gevraagd.

“Het zou mooi zijn als het initiatief uit diverse hoeken van de samenleving in beweging komt en we zoveel mogelijk ‘vrienden’ van de Straatkrant kunnen mobiliseren”, aldus Raat.

 

Lees ook:Raat wil straat naar Henk Godthelp noemen
Lees ook:GroenLinks wil compensatie minima voor dure ‘gratis’ schoolboeken
Lees ook:Gondelkoerier weer uit
Lees ook:VVD: ‘Sociale woningbouw lost niets op’
Lees ook:GroenLinks zoekt fractie-assistent

2 reacties op “Raat en raadslid bieden straatkrant aan

 1. gerben

  Stieneke, niemand kan nee zeggen tegen een verzoek van haar.
  Koop die krant!

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Mee eens!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.