AM Groep-ers blijven bij Meerlanden

 

Angeline en Anton

Ook onder de nieuwe Partcipatiewet, die regionaal werkvoorzieningschap AM Groep om zeep dreigt te helpen, blijven medewerkers van dat bedrijf de komende drie jaar voor Meerlanden werken. Donderdag tekenden directeur Publieke sector van die onderneming, Angeline Kierkels, en algemeen directeur van AM Groep Anton van den Hoed daartoe een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

Beide organisaties committeren zich daarmee opnieuw om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij het Meerlanden team, dat in Aalsmeer de groenvoorzieningen onderhoudt.

Kernactiviteiten van Meerlanden zijn: groengasproducent, afvalinzameling en -verwerking, onderhoud en beheer van straten, plantsoenen en parken waaronder gladheidbestrijding en De Meerwinkel. De organisatie werkt voor diverse gemeenten in de regio.

“Binnen het takenpakket van Meerlanden hebben wij werk op verschillende doe- en denkniveaus. Via AM Groep kunnen wij participatiemedewerkers een baan aanbieden bij een regulier bedrijf,” zegt Kierkels. Participatiemedewerkers worden nu gedetacheerd bij Meerlanden in plaats van ingehuurd en direct aangestuurd door een meewerkend voorman van Meerlanden. Voor degenen die voorheen werkzaam waren bij een sociale werkvoorziening of die uit de bijstand kwamen is deze nieuwe afspraak tussen AM Groep en Meerlanden een verbetering. Zij hebben nu in hun beleving een volwaardige plek binnen het Meerlanden team.

 Volwaardig

“Wij zijn blij dat Meerlanden onze medewerkers al lange tijd de kans geeft om volwaardig mee te doen binnen het reguliere arbeidsproces. Met de continuering van onze samenwerking geven wij verder vorm aan de doelstellingen zoals deze zijn geformuleerd in de Participatiewet,” zegt Van den Hoed.

Meerlanden en AM Groep werken al vele jaren samen.  Medewerkers van AM Groep werken bij Meerlanden in verschillende bedrijfsonderdelen, waaronder De Meerwinkel, milieustraten, straatreiniging en plantsoenendienst in gemeente Aalsmeer en gemeenten Haarlemmermeer.

 

Lees ook:AM Groep en De Meerlanden breiden samenwerking uit
Lees ook:Van den Hoed directeur van nieuwe AM organisdatie
Lees ook:Directeur AM Match stapt op
Lees ook:AM Groep blijft schoonmaken voor gemeente
Lees ook:AM Match wil 140 banen voor gehandicapten

2 reacties op “AM Groep-ers blijven bij Meerlanden

  1. gerben

    Dikke kus voor deze directeuren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Johan, in mijn open brief van 28-2 stonden een stel vragen. In het bovenstaande artikeltje worden op sommige antwoord gegeven, maar niet op alle.Ik wilde namelijk concrete (streef)getallen zien en hoeveel nieuwe mensen er buiten de boot vallen volgens de nieuwe norm. Dat kan men inschatten door de bezuinigingen of zie ik dat verkeerd. Men schijnt nu uitonderhandeld te zijn, dus nu kan mevr. Veeningen ook antwoord geven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.