Koops bij zomerhuis voor beginnende dementen

Koops helpt bij maken van schilderij

Het in juni geopende zogenoemde Zomer Odensehuis voor mensen met (beginnende) dementie werd maandag bezocht door wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie), die onder meer ouderenbeleid in haar portefeuille heeft. Het huis, een inlooplocatie voor de doelgroep – met begeleiders –  in wijkcentrum Alleman, blijft tot 1 oktober open. Behalve dementerenden, kunnen ook hun familie en vrienden er terecht. Het is een initiatief van Vita Welzijn en Advies. Het inlooppunt in Alleman (Den Bloeienden Wijngaerdt) is maandag en donderdag open van 10.30 tot 14.30 uur. Er wordt van deelnemers, die er creatief aan de slag gaan en andere dingen kunnen doen, wel een kleine vergoeding gevraagd. Een indicatie is niet nodig.

Volgens Koops komen mensen met beginnende dementie vaak niet in aanmerking voor professionele zorg, terwijl de diagnose veel vragen en emoties oproept. Daarmee kan men bij het Odensehuis terecht.

“Het bijzondere is dat mensen zelf mede bepalen wat zij doen. Alles kan, niks hoeft”, zegt Koops, die tijdens haar bezoek zelf meewerkte aan een door deelnemers gemaakt schilderij. “Overal wordt de partner of vriend, vaak de mantelzorger, bij betrokken. Uitgangspunt is kwaliteit van leven voor beiden. Een prachtig voorbeeld van een voorziening die laagdrempelig en betaalbaar is en voorziet in een behoefte,” zegt Koops.

In het zomerhuis kan men lotgenoten ontmoeten, deelnemen aan allerlei activiteiten of zelf activiteiten ontwikkelen en hulp en informatie vragen over de ziekte. Voor vragen: tel. 020-5 430 430 of [email protected]

 

Lees ook:Ontmoetingsplek dementerenden 1 jaar
Lees ook:Dementiehuis in Alleman bomvol
Lees ook:Aanvragen horecavergunningen wordt simpeler
Lees ook:Gratis App voor berekening beslagvrije voet
Lees ook:Deelname ouderen schaakweek valt nog tegen

3 reacties op “Koops bij zomerhuis voor beginnende dementen

 1. gerben

  Waarom nu pas dit sympathieke bezoek?
  Zo’ n laat bezoek doet wat Noord-Koreaan aan. Althans het verslag ervan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Ik vind dit een lullige opmerking. Gebeurt er eens wat, is het weer niet goed! Wie val je nu aan? Koops of Bos, wees duidelijk, man!

     /   Beantwoorden  / 
   1. gerben

    Ironie, bij de actualiteit. Prima zaak het zomerhuis.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.