Ons Tweede Thuis en AM Groep intensiveren samenwerking

Stichting Ons Tweede Thuis (OTT) en AM Groep – het werkvoorzieningschap voor de regio – hebben woensdag een convenant getekend dat voorziet in intensivering van hun samenwerking. Wethouder Steffe Bak (Wethouder Openbare Ruimte, Sociale Zaken en Welzijn) van Haarlemmermeer was erbij aanwezig. Ons Tweede Thuis verzorgt in Amstelland Meerlanden dagbestedingactiviteiten en biedt begeleide woonvormen.  Maar de organisatie voert ook re-integratie trajecten uit voor mensen met een Wajong uitkering en biedt jobcoaching aan. AM Groep biedt werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in het kader van de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw). Voor onder andere gemeenten regelt de groep ook re-integratie trajecten op basis van de Wet Werk en Bijstand (Wwb).Gezamenlijk hebben beide organisaties de laatste tijd een sluitende aanpak in de keten van zorg en werk ontwikkeld. Die samenwerking willen zij nu verder borgen. De samenwerking zal onder meer bestaan uit werving van werkzaamheden en bemiddelen van medewerkers van beide organisaties naar reguliere werkgevers. ‘Als werkgevers kiezen voor medewerkers uit Ons Tweede Thuis of AM Groep dragen zij bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen,’ vinden de partners.

Wethouder Bak juicht de intensievere samenwerking toe. Met de ondertekening van dit convenant denken beide organisaties een sluitende aanpak te kunnen bieden aan gemeenten.  Die worden per 1 januari 2013 verantwoordelijk voor de uitvoering van dagbesteding via de WMO en de uitvoering van de Wet Werken naar Vermogen. In die laatste wet worden Wsw, Wwb en Wajong samengevoegd.

Lees ook:Nieuw: AM Match traint mensen naar werk
Lees ook:B&W vergaderen bij Ons Tweede Thuis
Lees ook:WERKatelier om werkzoekenden aan baan te helpen
Lees ook:‘Jacht’ op personeel voor tuinbouw
Lees ook:AM Groep viert jubileum met vrijwilligersprojecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.