Tentoonstelling in raadhuis over ‘werkende armen’

Dorien Mijksenaar

Werkende armen vormen het onderwerp van de tentoonstelling ‘Onzeker bestaan’, naar het gelijknamige boek van Will Tinnemans. De expositie wordt op initiatief van raadslid Dorien Mijksenaar (GroenLinks)gehouden in het gemeentehuis, van 26 november tot en met 7 januari. Er zijn 19 fotoportretten op het formaat 2,20 x 1 meter te zien. De expositie geeft een beeld van mensen die ondanks hard werken nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Veelal alleenstaande ouders, doorgaans moeders.  De portretten komen uit het boek. Zij zijn door Chris de Bode gemaakte foto’s. De tentoonstelling krijgt de steun van de FNV.  Wethouder Groot, die Jacqueline Koops (Sociale voorzieningen) vervangt verricht op 26 november om 13.00 uur de opening, samen met FNV-bestuurder Ans Pelzer. De Amstelveense actrice Els Holtzer draagt een stuk voor uit een van de interviews bij de tentoonstelling.

Lees ook:Tomado in Museum Jan van der Togt
Lees ook:Van der Togt kwart duurder; Expo Markus verlengd
Lees ook:Tentoonstelling leven en werk Koos Landwehr
Lees ook:Wie herkent zich in deze Kamagurka portretten?
Lees ook:ChristenUnie krijgt versoepeling arbeidsplicht niet in verordening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.