ChristenUnie krijgt versoepeling arbeidsplicht niet in verordening

De ChristenUnie is er niet in geslaagd in de nieuwe reïntegratieverordening van de gemeente vastgelegd te krijgen dat bij de wettelijke arbeidsplicht voor alleenstaande ouders met jonge kinderen op een lager aantal dan de verplichte 20 uren kan worden vastgesteld. Een amendement met die strekking kreeg van geen der andere partijen steun. Verantwoordelijk wethouder Groot zei dat altijd van die 20 uren kan worden afgeweken, maar weigerde ook na herhaaldelijk aandringen van CU-raadslid Jacqueline Koops te garanderen dat het ook werkelijk gebeurd. Hij hield het bij uitdrukken als ‘wij kunnen dat doen' en ‘het is mogelijk.' Dat was Koops niet genoeg, waarna zij – zonder succes – het amendement in stemming bracht.

 

Daarin stond ook dat er passende kinderopvang voorhanden moet zijn voordat men alleenstaande ouders tot werken kan verplichten. Als die er niet is en de gemeente legt toch de verplichting op ontstaat voor de alleenstaande ouder een enorm probleem, betoogde Koops. Maar de rest van de raad bleek zoveel vertrouwen in de redelijkheid van de gemeentelijke bureaucratie te hebben dat die niets voor de aanpassing van de verordening voelde.

Lees ook:Ook alleenstaande ouders met peuters moeten aan het werk
Lees ook:Harmonisatie kinder- en peuteropvang gaat door
Lees ook:Gemeente ‘ruimhartig’ met werkplicht alleenstaande ouders jonge kinderen
Lees ook:Fracties willen maximum snelheden opnieuw bespreken
Lees ook:Coalitie wil contract Cardanus alweer openbreken

Eén reactie op “ChristenUnie krijgt versoepeling arbeidsplicht niet in verordening

  1. David de Jong

    Het probleem zat er in dat de ChristenUnie hier het algemeen verbindend wilde maken. Dus voor iedereen TEN ALLE TIJDEN. Dat kan feitelijk niet, omdat geval per geval haar eigen oordeel verdient. Wethouder gaf aan dat te doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.