Regels bijzondere bijstand voor gebruiksvoorwerpen versoepeld

Ook zonder daarvoor een lening af te sluiten kunnen Amstelveners die al drie jaar een minimaal inkomen hebben in het vervolg duurzame gebruiksvoorwerpen of aanschaffen of laten repareren. B en W hebben daartoe nieuwe regels voor bijzondere bijstand vastgesteld.

Het gaat om mensen die noodzakelijke, bijzondere kosten moeten maken, maar daarvoor wegens hun lage inkomen geen geld hebben. De afdeling Sociale Voorzieningen verwacht dat in 2006 minder aanvragen worden gedaan dan vooraf was ingeschat, waardoor er budget over blijft. Volgens haar bestaat er behoefte aan bijzondere bijstand voor bijvoorbeeld koelkasten en wasmachines, zonder dat daar een geldlening tegenover komt te staan. Huishoudens kunnen met een consulent minimaregelingen van de afdeling overleggen of zij daarvoor in aanmerking komen. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur, elke werkdag van 11.00 tot 12.00 uur: tel. (020) 540 45 71.

Ook de regeling voor bijzondere bijstand voor verhuis- en inrichtingskosten bij een noodzakelijke verhuizing is bijgesteld. Deze aanpassingen gelden per 1 januari 2006. Per 1 september 2006 zijn nieuwe regels van kracht voor bijzondere bijstand bij bewindvoeringskosten en de eigen bijdrage voor rechtsbijstand. De nieuwe beleidsregels liggen op het raadhuis drie maanden bij balie 22/23 van Publiekszaken voor iedereen ter inzage.

Lees ook:Minder regeltjes aanvraag bijzondere bijstand
Lees ook:Info over minimaregelingen in de Bieb
Lees ook:CU: ‘Dereguleer huishoudelijke hulp minima’
Lees ook:Inkomen kinderen weer irrelevant bij bijstandsuitkering
Lees ook:Ruimere fianciering gebruiksartikelen minima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.