In ogen kijken en politiek

Hoe een land of stad besturen soms tegenover door mensen en misschien maatschappij gewenste medemenselijkheid staat, bleek tijdens de jongste talkshow BV Amstelveen, maandag in Grand Café Oude Dorp. Daar zei een net van een vluchtelingenkamp op Lesbos teruggekeerde vrouw dat ze daar diep was geraakt door de ellende waarin de vluchtelingen zich bevinden. “Ik heb in de ogen gekeken”, zei ze.

Zij maakte net als zes andere vrouwen deel uit van Team 84, onderdeel van de stichting Because We Care, namens welke zij bananen en ontbijten uitdeelden. Maar ja de dames gingen weer terug naar comfortabel Nederland en lieten toch de vluchtelingen in het kamp achter. Nu ja, ze hadden 25 mille gebracht, die werden besteed aan speciale maaltijden in de nacht, wegens Ramadan. Want de meeste vluchtelingen zijn nu eenmaal islamitisch, de religie waarin stromingen elkaar het licht in de ogen niet gunnen en christenen en joden onthoofden.

Wie contact heeft mensen is geneigd deuren open te zetten, maar wie er vervolgens binnen mogen komen, is een ander en politiek gekeurd verhaal. Misschien is daarom de kloof wel nodig tussen politiek en kiezers. Want wie macromaatregelen moet nemen, kan die nu eenmaal niet baseren op een ontmoeting men een mens in wiens ogen men heeft gekeken…

De maaltijden in dat kamp zullen trouwens wel totaal anders zijn dan die in 2-sterren restaurant Aan de Poel, waarvan de eigenaren ook in de talkshow optraden.

 

Lees ook:Joodse zorg over (welkome) vluchtelingen blijft
Lees ook:Joods pleidooi voor christenen in noodopvang
Lees ook:‘Adam en Eva’ in de Kruiskerk
Lees ook:Film in Kruiskerk over ‘laatste trein’ naar Auschwitz
Lees ook:Frans Huissen is kandidaat wethouder GroenLinks

2 reacties op “In ogen kijken en politiek

  1. Gerben

    Ach, met dit soort verslaggeving kan je dit medium het beste wegklikken. Klik, weg…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Effereëel

    Als het om beroven, verdrijven en uitmoorden gaat, doen christenen en joden niet onder voor islamieten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.