SP wil ook na verkiezingen actie voor OV

Patrick Adriaans

In één opzicht heeft de SP in de gemeenteraad de andere partijen verenigd: In gezamenlijke afwijzing van haar acties. Maar daarmee gaat de partij in Amstelveen ook na de verkiezingen door, meldt zij. Zaterdag 24 maart (14.00 uur), drie dagen na de verkiezingen, wil zij in de Meent, Orion 3, mensen bij elkaar brengen om de demonsteren tegen verslechteringen in het openbaar vervoer (OV). ‘Wij luisteren ook ná de verkiezingen naar de mensen en komen samen met hen in actie, in dit geval voor een beter OV.’

Vorige week ging zij al de straat op om aandacht te vragen voor het lokale openbaar vervoer. Daarin openbaarden zich de laatste tijd dramatische verslechteringen, vindt de plaatselijke politiek van links tot rechts, omdat haltes verdwenen en ook buslijnen werden opgeheven.

“Tijd voor actie”, vindt de SP daarom, die al eerder zwartboeken over sociale zaken demonstratief en luidruchtig deed

In gesprek Lijsttrekker SP busstation Amstelveen

verschijnen. Nu dus weer het openbaar vervoer. Terwijl andere partijen nadat de ellende van het openbaar vervoer de burgers bereikte zeiden zich daartegen – blijkbaar toch nogal onopvallend – jaren geleden in de Vervoersregio al te hebben verzet, claimt de SP al in 2016 (overigens zonder deel uit te maken van de Amstelveense vertegenwoordiging in de regionale raad) te hebben gewaarschuwd. “In de Amstelveense gemeenteraad is het openbaar vervoer een ondergeschoven kindje”, zegt lijstrekker en SP-raadslid Patrick Adriaans, wiens fractie over de kwestie vorig jaar schriftelijke vragen stelde aan B&W. De Amstelveense stem in de vervoersregio is volgens hem bescheiden en wordt nauwelijks gehoord. “Daarom moeten we bewoners mobiliseren. We hebben de laatste tijd veel initiatieven gezien, bewoners van verschillende wijken die handtekeningenacties zijn gestart. Het is tijd om die krachten te bundelen en als heel Amstelveen een vuist te maken richting de Vervoersregio en Connexxion,” vindt hij.

Repareren

Volgens de SP zijn vooral de wijken Groenelaan en Waardhuizen er veel op achteruit gegaan, maar zijn er verslechteringen over de hele linie. Zij zegt dat er met de komst van de Noord/Zuidlijn en de ombouw van de Amstelveenlijn tot Uithoornlijn nog veel meer verslechteringen dreigen. Zoals het in de toekomst ontberen van een doorgaande snelle verbinding met Amsterdam CS en afname van de frequentie van bussen over Keizer Karelweg / Amsterdamse weg.

 Historie

Adriaans: ”Ontwikkelingen in het OV hebben vaak een lange voorgeschiedenis, de inwoners merken het pas als de plannen gerealiseerd worden. Dan kunnen we alleen nog repareren.” Dat moet naar zijn mening bijvoorbeeld gebeuren om de al doorgevoerde verslechtering van lijn 199 weg te werken. Die moet terug in de oude route, vindt hij. “En we moeten voorkomen dat er nog meer verslechteringen komen.” Daarom gaan wij op 24 maart de mensen bij elkaar brengen die hart hebben voor het OV. Dat is na de verkiezingen, maar wij zijn een partij die ook na de verkiezingen luistert naar de mensen en samen met hen in actie komt, in dit geval voor een beter OV.”

 

 

Lees ook:SP: B&W informeren raad onvoldoende over verslechtering OV
Lees ook:Initiatief SP: Niet partijgebonden werkgroep OV
Lees ook:SP tegen vervroeging slechter OV
Lees ook:SP: NZ-lijn molt openbaar vervoer regio
Lees ook:Adriaans nu beoogd lijsttrekker SP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.