AVA wil fonds en voedselbank voor dierenarts minima

De nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) haalt het aambeeld van stal, waarop GroenLinks stelselmatig heeft gehamerd. Dat van vergoeding van dierenarts en eventueel andere medische kosten voor huisdieren voor mensen met een laag inkomen. AVA pleit voor een gemeentelijk fonds. In Amsterdam wordt een proef met vergoeding van medische kosten voor dieren genomen en wethouder Maaike Veeningen beloofde na de uitslag daarvan een besluit voor te leggen aan de gemeenteraad.

In wijkcentra moet verder volgens AVA een soort voedselbank voor dieren komen. De partij is naar eigen zeggen aan het Dierenwelzijn in haar verkiezingsprogramma herinnerd door dierenleed in de Oostvaardersplassen. ‘Er zijn heel veel dieren gestorven door kou en honger’, zegt de partij, Zij constateert dat veel mensen de dieren daar in het hart hebben besloten, maar ook velen zich niet bewust zijn van het lijden van huisdieren, omdat het baasje de medische kosten niet kan betalen.

Volgens AVA kan bijna 60% van de uitkeringsgerechtigden geen bezoek brengen aan de dierenarts, omdat men de kosten te hoog zijn, maar intussen wel een huisdier hebben genomen. “Vooral bij minima, ouderen en eenzame mensen die huisdieren hebben, zit vaak veel verborgen leed omtrent hun huisdieren”, zegt AVA.

Sterilisaties

De partij beweert dat soms ouderen gedoemd zijn hun huisdier weg te doen, omdat men er niet meer voor kan zorgen. “Die worden dan nog zieker door het verdriet of geven zelfs de levenswil op.”

Ook kopen minima vaak het goedkoopste en / of slechtste voer voor hun huisdier kopen of helemaal niets, meent AVA. De partij verwijst naar Rotterdam, waar in 2007 een dierenkliniek voor de minima kwam (Minimax Dierendokter).

Het Noodfonds zou volgens haar in samenwerking met GGD Amsterdam ( waar Amstelveen onder valt ) en Dierentehuis Amstelveen tot stand moet komen. Daaronder valt in de visie van AVA ook het vergoeden van castraties en sterilisaties.

 

Lees ook:GL: gemeente moet dierenarts minima betalen
Lees ook:GroenLinks: bijdrage gemeente dierenarts minima
Lees ook:Zorg GroenLinks over Dierenambulance
Lees ook:Dierenambulance dag en nacht paraat
Lees ook:Minima krijgen € 6,25 per maand extra voor ‘verborgen kosten’

3 reacties op “AVA wil fonds en voedselbank voor dierenarts minima

 1. Ilse

  Wat een stelletje opportunisten zijn dat bij die AVA. Ik heb ze over al die beloftes die ze nu doen nooit horen praten toen ze nog bij de VVD en D’66 zaten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 😂

   Waren D’66 en de VVD eigenlijk in eerste instantie voor de voedselbank voor mensen toen de SP daarover een voorstel indiende? Ik dacht van niet. Alleen toen de VVD een half jaar later met hetzelfde voorstel kwam, enkel gesteld in wat andere bewoordingen werd het raadsbreed aangenomen . Ik ben toch benieuwd wat de heren Lechner&Becker toen gestemd hebben in eerste instantie en huilie huilie doen over zielige diertjes?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Dolle

  De thema’s welke deze nieuwe lokale partij probeert te slijten zijn erg zwak. Tot nu toe hebben de heren en de mevrouw ‘ER’s’ die het partijbestuur vormen nog geen idee volgens mij, welke echte problemen in Amstelveen moeten ze aanpakken. Het wordt tijd, dat ze met een originele idee komen en niet met afgezaagde oud-populistische slogans proberen ruimte te winnen, want dan worden ze erg snel en direct afgevoerd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.