PvdA wil miljoen per jaar voor sport kinderen

Arnout van den Bosch

Volgens de PvdA Amstelveen is een forse investering in de sportende jeugd nodig. Die zou zijn geld dubbel en dwars waard zijn, bedenkt kandidaat raadslid Arnout van den Bosch (nummer 3) kort voor de verkiezingen. Er moet wat hem betreft jaarlijks één miljoen euro voor op tafel komen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar moeten wat hem betreft gratis kunnen sporten. Dat moet de gemeente samen met het Sportbedrijf regelen, vindt de PvdA.

Van den Bosch trapt de open deur in dat sport ‘van groot belang’ is voor de ontwikkeling van kinderen en die ook in Amstelveen steeds zwaarder worden. “Daarnaast zijn verenigingen en scholen de plek om vroeg en op een laagdrempelige manier te signaleren of een kind of gezin een ondersteuningsbehoefte heeft. Juist bij de sportclub komt iedereen elkaar tegen. En sportverenigingen, die integratie bevorderen en een bindende factor in de samenleving vormen, staan voor iedereen open.”

De partij zegt, overigens in navolging van andere politieke partijen, zorg en sport te willen samenbrengen. “Nog veel belangrijker vinden we dat ieder kind een eerlijke en gelijkwaardige start krijgt in Amstelveen.”, zegt Van den Bosch. Hij ziet sport, net als onderwijs, als een basisvoorziening, die zowel goed voor de gezondheid is als jongeren spelenderwijs belangrijke sociale vaardigheden leert.

De PvdA zegt clubs te willen ondersteunen met door de overheid opgeleide en betaalde professionals. “Dat is goed voor de clubs en goed voor de werkgelegenheid”, constateert Van den Bosch. De partij zegt met scholen in gesprek te gaan om vakdocenten lichamelijke opvoeding en muziek voor de klas te krijgen.

 

Lees ook:PvdA wil jaarlijks ‘zorgbezoek’ aan 75-jarigen
Lees ook:Brandes weer lijsttrekker PvdA
Lees ook:PvdA wil geld vrijmaken voor sport op brede school
Lees ook:Voorstelling ‘Wel winnen, hè’ voor ouders sportend kind
Lees ook:PvdA wil armoede onder kinderen bestrijden

3 reacties op “PvdA wil miljoen per jaar voor sport kinderen

 1. Frank Bikker

  Ik hoop dat de PvdA dit plan ook na de coalitie-onderhandelingen ( die natuurlijk al lang bezig zijn tussen de schermen)en de verkiezingen weet te handhaven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   In de Gondelkoerier van juni wil ik met terugwerkende kracht terugkomen op al die mooie plannen en beloften van de politieke partijen die ze VOOR de verkiezingen hebben uitgesproken en in de gaten houden in hoeverre of ze daarna ook nog aan die plannen en beloften gehecht zijn.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Dat lijkt me erg leuk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.