AVA wil beter beleid ouderen en aparte wethouder

Net als de Ouderencombinatie (OCA) wil ook de nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) een wethouder voor ouderenzorg. Die is er trouwens lange tijd geweest – de laatste was Jacqueline Koops van de ChristenUnie – maar er moet nu een nieuwe komen die dat onderwerp in zijn portefeuille heeft. Dat was bij het nu bestaande college niet het geval.

Diverse aspecten van Ouderenzorg werden nu door B&W over de vier wethouders verdeeld, hoewel politieke partijen er één wilden hebben, die kon worden aangesproken over alle onderdelen van ouderenzorg. De werkwijze die nu wordt gevolgd is volgens AVA zowel voor ouderen als veelal voor raads- en commissieleden verwarrend. “Problemen en vragen werden vaak doorgeschoven van de ene naar de andere Wethouder, oplossingen lieten veelal lang op zich wachten of kwamen helemaal niet”, zegt de nieuwe partij.

Volgens haar werd informatie over het vervallen van buslijnen slecht gecommuniceerd, waarvan veel gevallen ouderen de dupe werden. “Sommige wijken zijn heel slecht bereikbaar met het openbaar vervoer, zeker als lopen niet meer zo makkelijk gaat. Er werd niet naar oplossingen voor de oudere inwoner van Amstelveen gezocht.”

Ziekenhuis

Vooral de slechte bereikbaarheid met openbaar vervoer van het ziekenhuis is een groot probleem en leeft erg onder de bevolking, voegt zij er aan toe. “Maar ook hulp in de huishouding, hulp bij het aanvragen van diverse vergoedingen voor ouderen met een minimum inkomen, aanvragen en toewijzen van hulpmiddelen, gratis openbaar vervoer voor ouderen (met of zonder WMO indicatie), de Amstelveenpas en nog diverse andere zaken die specifiek betrekking hebben op ouderen dienen weer onder één portefeuille houder te vallen.”

AVA wijst er op dat ouderen 30% van de bevolking uitmaken en een groep vormen die hielp Amstelveen groot en welvarend te maken. “Die mag nu niet de dupe worden van niet passend ouderenbeleid”.

 

Lees ook:Vervoer van verkeerswethouder Levie naar Groot
Lees ook:Gemeente weigert gratis OV voor ouderen
Lees ook:OCA wil meer elektronica bij ouderen
Lees ook:B en W vinden openbaar vervoer ‘niet onbevredigend’
Lees ook:OV-chipkaart getest op actiedag

2 reacties op “AVA wil beter beleid ouderen en aparte wethouder

  1. Jan van Enthoven

    Die Höcker is een lekker dingetje. Daar ga ik op stemmen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. De Scootmobielspecialist

    Hopelijk wordt het vervoer naar het ziekenhuis beter geregeld voor de ouderen. Met vriendelijke groet, de scootmobielspecialist.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.